Fallout-franchise domineert Europese verkooplijsten

Fallout-franchise domineert Europese verkooplijsten

Fallout 4 is daarnaast de best verkopende Steam-game van dit moment

Er staan vier Fallout-games in de top tien van bestverkochte games in Europa deze week.

Dat blijkt uit data gedeeld door Games Industry. De top 10 is gebaseerd op zowel fysieke als digitale verkoop. Fallout 4 staat zelfs op de eerste plek, met een stijging van 7500 procent qua verkoop ten opzichte van vorige week. Fallout 76, Fallout: New Vegas en Fallout 3 staan respectievelijk op de achtste, negende en tiende plek.

69 procent van alle verkoop van Fallout 4 vindt op pc plaats, zo meldt Games Industry. De rest van de verkoop is op PlayStation en Xbox, al moet daarbij wel gezegd worden dat de game beschikbaar is via PlayStation Plus Extra en Xbox Game Pass. Die data wordt niet meegenomen in deze lijst.

De enorme toename in verkoop van games uit de Fallout-reeks is niet alleen te danken aan tijdelijke kortingen, maar ook de release van de Amazon Prime Video-serie gebaseerd op Fallout die vorige week is verschenen. Afgelopen weekend bleek al dat de spelersaantallen op Steam waren toegenomen. Op moment van schrijven staat Fallout 4 bovenaan de verkooplijst op Steam.

Afgelopen week werd aangekondigd dat er op 25 april een current-gen-update voor Fallout 4 uitkomt voor PS5 en Xbox Series. De upgrade zal opties voor een prestatie- en kwaliteitsmodus toevoegen, en biedt daarmee 60 frames per seconde en ondersteuning voor hogere resoluties. Ook moeten diverse bugs weggewerkt worden. Verder is er nieuwe content toegevoegd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Snap het wel fallout 4 met alle dlc was of is nu 10 euro op xbox en serie is gewoon heel leuk en goed dus even fallout weer oppakken nu snap ik wel.

2
test

Zou alleen een weekje wachten, dan is de current-gen patch er..

1
test

Als de current gen patch er is begin ik helemaal op nieuw

1

Aanbevolen voor jou