Epic Games Store-topman vertrekt, 'past niet meer bij toekomst'

Epic Games Store-topman vertrekt, 'past niet meer bij toekomst'

Galyonkin creëerde Steam Spy voordat hij bij Epic kwam werken

Sergiy Galyonkin, een belangrijke spil in de creatie en evolutie van de Epic Games Store, gaat weg bij Epic Games.

Dat liet hij gisteren via een statement weten. Afgelopen week kondigde Epic Games al aan dat het ongeveer 830 werknemers ontslaat, al is niet duidelijk of het vertrek van Galyonkin daaraan gerelateerd is.

In zijn statement laat Galyonkin weten dat gisteren zijn laatste dag bij het bedrijf was. "Deze acht jaren waren de spannendste jaren in mijn carrière en ik ben mijn voormalige collega's en Tim Sweeney enorm dankbaar dat ik mocht helpen met het bouwen aan Epic 4.0."

Galyonkin creëerde Steam Spy, een in 2015 uitgekomen website waarop automatisch data van Steam-gebruikers wordt verzameld en waar vervolgens statistieken van worden geproduceerd. In februari 2016 ging hij aan de slag bij Epic als hoofd van publishing in Oost-Europa. De kennis die hij heeft opgedaan met Steam Spy werd vervolgens gebruikt bij het creëren van de Epic Games Store, een directe concurrent van Steam. Deze digitale winkel kwam in december 2018 online te staan.

In zijn statement meldt Galyonkin het volgende: "Epic Games ondergaat een trasformatie van game-ontwikkelaar, engine-maker en uitgever naar een platform - Epic 5.0. Ik pas niet meer bij deze nieuwe versie van Epic; het vereist andere soorten mensen." De opmerking kon op veel speculatie bij gamers over de toekomst van Epic Games Store rekenen. Galyonkin zegt in ieder geval werkzaam te willen blijven in de game-industrie.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Al die tijd en de Epic store komt nog steeds niet aan de enkels van de functionaliteit van Steam, terwijl ze letterlijk alles hadden kunnen af kijken. Kom op Epic, begin eens met de mogelijkheid games van mijn account te gooien of onzichtbaar te maken wanneer ik ze eenmaal heb uitgespeeld.

0

Aanbevolen voor jou