Epic Games Store is nog altijd niet winstgevend

Epic Games Store is nog altijd niet winstgevend

De digitale winkel lanceerde in december 2018

De Epic Games Store is krap vijf jaar na lancering nog altijd niet winstgevend.

Dat liet Steve Allison, de general manager van de Epic Games Store, onder ede weten tijdens de eerste dag van de rechtszaak tussen Epic Games en Google (via The Verge). Het doel van het bedrijf is nog altijd te groeien.

De digitale winkel lanceerde in december 2018 als rivaal van Valve's Steam. Waar ontwikkelaars oorspronkelijk dertig procent van hun omzet moesten afstaan aan Valve - al heeft het bedrijf sindsdien ook andere verdienmodellen geïntroduceerd - daar hoefden ontwikkelaars sinds lancering maar 12 procent aan Epic over te dragen. Daarbij heeft Epic flink geïnvesteerd in het verkrijgen van exclusieve pc-games, en worden er wekelijks gratis games weggegeven.

Afgelopen augustus kondigde Epic Games nog een programma aan waarbij ontwikkelaars alle omzet mogen houden als hun game een halfjaar exclusief op Epic Games Store staat.

De rechtszaak tussen Epic Games en Google is onlangs begonnen. Epic klaagde Google in 2020 aan na een ruzie over in-app aankopen. De Google Play Store zou een oneerlijke monopoly op de markt hebben, en Epic Games zou willen zien dat er third-party winkels op Android-toestellen mogen draaien. Dit vooral zodat het bedrijf zelf alle omzet rondom in-game aankopen in Fortnite kan toe-eigenen. Een soortgelijke juridische strijdt woedde in 2021 tussen Epic Games en Apple. Als gevolg daarvan verdween Fortnite van iOS-apparaten, al werd dat uiteindelijk teruggedraaid.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooie reden om ermee te stoppen en het aan Steam over te laten xD

1
test

Concurrentie is altijd beter... maar deze service van Epic is gewoon niet prettig genoeg om mee te werken, lol.

2
test

Tesla was in de eerste 17 jaar niet winstgevend, maar ik vraag mij wel af hoe lang epic door gaat met de wekelijkse gratis pc games.

-1
test

Epic Games Store is absoluut NIET de Tesla van pc game stores.

1

Aanbevolen voor jou