Epic Games Store biedt studio's alle omzet in ruil voor halfjaar exclusiviteit

Epic Games Store biedt studio's alle omzet in ruil voor halfjaar exclusiviteit

Het Epic First Run-programma komt vanaf oktober beschikbaar

Epic Games heeft het Epic First Run-programma in het leven geroepen. Ontwikkelaars die hun game zes maanden exclusief op Epic Games Store aanbieden, ontvangen honderd procent van de netto omzet.

Dat heeft het bedrijf afgelopen week aangekondigd. Normaliter moeten ontwikkelaars en uitgevers een deel van hun omzet afdragen aan Epic Games - vergelijkbaar met andere digitale winkels - maar met dit programma kan dat dus vermeden worden. Wel

Alleen games die nooit eerder op andere platforms zijn uitgekomen kunnen gebruikmaken van het programma, en de game moet ten minste een halfjaar exclusief via de Epic Games Store worden aangeboden. Uitgevers mogen hun game wel via hun eigen site of platform aanbieden. Daarnaast zal Epic de games in kwestie extra promoten.

Het programma komt vanaf 16 oktober beschikbaar. Epic Games vraagt normaliter twaalf procent van de omzet van ontwikkelaars in ruil voor de mogelijkheid games via Epic Games Store te verkopen. Valve vraagt overigens dertig procent via Steam.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

100% voor 6 maanden op 1 store of 88% en keuze uit alle stores tegelijk? Denk wanneer het Steam was die met de deal zou komen, dat dat een aantrekkelijker bod zou zijn dan nu van Epic.

1
test

Vergis je niet, op andere stores is het dus wel 30%, en als je de UnrealEngine gebruikt moet je nog 5% extra rekenen, dus in totaal 35%. Feit is dat er een hoop mensen mauwen en zeggen dat ze wel wachten, maar in realiteit kopen ze toch wel om toch meteen te kunnen spelen. Het is geen ecgte exclusiviteit zoals bij een console, hier zit de exclusiviteit vooral tussen de oren van enkele PC gamers.

0

Tot nu toe heeft de EGS exclusiviteit tot veel lange termijn schade aan de reputatie/interesse geleid voor de meeste spellen die de deal aannemen, dus een deel van mij hoopt dat de deal niet al te populair wordt

0

Aanbevolen voor jou