Epic Games motiveert ontwikkelaars om oudere games op Store te plaatsen

Epic Games motiveert ontwikkelaars om oudere games op Store te plaatsen

Men ontvangt een halfjaar lang honderd procent van de omzet

Epic Games wil ontwikkelaars en uitgevers zover krijgen om hun oudere games op de Epic Games Store te plaatsen, door tijdelijk alle omzet aan te bieden.

Het bedrijf heeft het 'Now on Epic'-programma aangekondigd. Dit houdt in dat games die al via andere digitale pc-winkels beschikbaar zijn en die games naar Epic Games Store brengen, een halfjaar lang de volle honderd procent van alle gedraaide omzet mogen houden. Wanneer het halfjaar voorbij is, pakt Epic Games zoals gebruikelijk twaalf procent van de totale omzet.

Afgelopen augustus kondigde Epic Games al het soortgelijke 'Epic First Run'-programma aan, dat nu beschikbaar is. Ontwikkelaars die hun game zes maanden exclusief op Epic Games Store aanbieden, ontvangen daarbij ook honderd procent van de netto omzet.

Epic kondigde vorige maand aan dat het van plan is om ongeveer 830 werknemers te ontslaan - oftewel zestien procent van alle werknemers. Ook stijgt de prijs van V-Bucks in Fortnite later deze maand.

Overigens heeft Epic Games gisteren de verkoop van Bandcamp afgerond, een jaar nadat het bedrijf het muziekplatform kocht. Door de verkoop verliest de helft van de werknemers van Bandcamp diens baan. Het gaat volgens Epic daarbij wel om ontslagen die al zijn meegerekend met de eerdere ontslagronde.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Wanneer het halfjaar voorbij is, pakt Epic Games zoals gebruikelijk t" Kortsluiting in de brains, Michel? Hahah! :P

0
test

Heel gek, daar is inderdaad iets fout gegaan. Ik heb het aangevuld!

0
test

KOmt er via epic dan ook een pc versie van gears of war 2 en 3?

0

Aanbevolen voor jou