Eerste partnermodel GTX 1630 lekt uit

Eerste partnermodel GTX 1630 lekt uit

Bij fabrikant Colorful is een render van een GeForce GTX 1630-videokaart gelekt, nog voordat de gpu officieel aangekondigd is.

Op de gelekte afbeeldingen (via VideoCardz) is te zien hoe Colorful de nieuwe gpu in hun 'BattleAx'-behuizing freest — doorgaans het absolute budgetsegment bij Colorful. De kaart komt met twee ventilatoren en een aluminium koelplaat; voor video-uitvoer zijn hdmi, DisplayPort en dvi aanwezig. Volgens de bron is de kaart niet boven de standaardfrequenties geklokt.

Opvallend is wel hoe Colorful een additionele 6-pins stroomconnector geïntegreerd heeft. Volgens eerder uitgelekte specificaties zou een GTX 1630 immers niet meer dan 75 watt verbruiken, wat inhoudt dat de stroomvoorziening over enkelde PCIe-poort zou volstaan. Colorful gaat blijkbaar uit van een hoger stroomverbruik dan voorheen gedacht — in ieder geval in hun eigen renders.

Geëxplodeerde weergave van de BattleAx GeForce GTX 1630 van Colorful.

Al met al moeten de GTX 1630-videokaarten dienen als opvolger van de relatief populair gebleken GTX 1050 Ti uit Nvidia's Pascal-generatie. Deze nieuwe budgetgerichte TU-117-gpu komt met 512 CUDA-kernen en 4 GB aan GDDR5-geheugen op een 64-bit interface. De instap-videokaart is gebakken op een oudere architectuur: Turing (RTX 20 / GTX 16), de voorganger van het huidige Ampere (RTX 30).

Volgens de meest recente geruchten doet Nvidia de GTX 1630-kaart op 28 juni officieel uit de doeken, bijgestaan door een directe release. Een prijsindicatie werd bij de lek van Colorful niet genoemd, maar eerder zouden Chinese retailers 1000 yuan (omgerekend circa 140 euro) genoemd hebben als potentiële adviesprijs.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

1630 -_-

0

Aanbevolen voor jou