Eerste laptop met Intel Arc-gpu kort te koop aangeboden

Eerste laptop met Intel Arc-gpu kort te koop aangeboden

Retailer BHPhotoVideo bood kortstondig de nieuwe Samsung Galaxy Book 2 Pro te koop aan, de eerste laptop met een Intel Arc-gpu.

De ogenschijnlijk officiële productpagina vroeg 1.349,99 dollar voor Samsungs productiegerichte laptop met Arc-gpu. BHPhotoVideo heeft de pagina reeds offline gehaald, wat duidt op een foutieve publicatie. Niet gek ook, gezien de Intel Arc-productlijn op zijn vroegst pas op 30 maart officieel aftrapt.

Op de verkooppagina werd niet gespecificeerd om welke precieze Arc-gpu het zou gaan, enkel om "discrete Intel Arc graphics". Vermoedelijk betreft het de eerder opgedoken Arc A370M, maar het zou ook een nog ongezien instapmodel kunnen betreffen, de Arc A350M.

Intel Arc richt zich hoofdzakelijk op gamers, maar zou ook een prestatiebonus voor bijvoorbeeld videobewerking garanderen. Doordat de Arc-gpu samenwerkt met de Core-cpu

Samsung kondigde vorige maand al een nieuwe reeks Galaxy Book 2-notebooks aan, waaronder 's werelds eerste laptop met een Intel Arc-gpu voor 1.549 euro. De laptops staan officieel pas te verschijnen op 1 april, mogelijk deels gedreven door Intels embargo voor de eerste Arc-producten. 

Naast Samsung is Lenovo een van de weinige partijen die voor de lancering van het Arc-vaandel al een laptop met Intel-gpu aankondigden. Hoogstwaarschijnlijk doen meer hardware-fabrikanten hun samenwerking pas uit de doeken rond Intels digitale Arc-onthullingsevenement op 30 maart.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou