Eerste Intel Arc-videokaart kost circa 570 euro

Eerste Intel Arc-videokaart kost circa 570 euro

De eerst verkrijgbare Intel Arc-videokaart wordt in China verkocht voor 3999 yuan — omgerekend bijna 570 euro.

Intels eerste los verkrijgbare videokaart voor desktops bleek in dit geval de Arc A380 (6 GB) 'Photon', van Intels Chinese partnerfabrikant Gunnir. Het component werd een kleine week geleden onthuld, maar een precieze releasedatum en prijs bleven uit. 

Sinds gisteren wordt de kaart officieel aangeboden via JD.com, een Chinese retailer die voorlopig alleenrecht heeft voor het verkopen van de kaart, aldus Intel. Wel bleek de Arc A380 direct uitverkocht te zijn; momenteel is de kaart dan ook nergens op de website van het warenhuis te vinden.

Foto van de zowel de Gunnir Arc A380-videokaart als bijbehorende productdoos.

Naast de 'Photon'-uitvoering van Gunnir blijken er geen andere modellen van de Intel Arc A380 in omloop. Intel gaf eerder al aan dat de uitrol van desktopkaarten vertraagd was, met in de eerste maanden niet alleen exclusiviteit voor China, ook systeembouwers krijgen voorrang met de gpu's. Zo verscheen de Arc A380 al vaker als onderdeel van pre-built systemen, evenals exclusief voor de Chinese markt. 

Binnen de zogeheten Alchemist-generatie van Intel Arc vormt de A380 het eerste  publiekelijk verkrijgbare desktopmodel, maar niet per se de zwakste. Van de 7 verwachte videokaarten is de A380 het zwaarste model van de Arc 3-lijn, welke als prijsvechters ingestoken dienen te worden. Later volgen nog twee meer budget-gerichte kaarten, alsmede het zwaardere aanbod, waaronder ook een Arc A770-vlaggenschip (8/16 GB).

Intel meent zelf dat de Arc A380 zich makkelijk zou kunnen meten met de RX 6500 XT (4 GB) van AMD, waar onafhankelijke bronnen stellen dat de kaart beter te vergelijken is met de RX 6400. Dat instapmodel van AMD is momenteel te verkrijgen voor prijzen tussen de 150 en 200 euro — een RX 6500 XT kost circa 250 euro. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou