'Eerste Intel Arc-gpu's voor desktops verschijnen in mei-juni'

'Eerste Intel Arc-gpu's voor desktops verschijnen in mei-juni'

Volgens de planning moeten de eerste Intel Arc-gpu's binnenkort verschijnen, maar nieuwe geruchten voorspellen mogelijk meer uitstel. Het desktopsegment van Intel Arc verschijnt mogelijk pas ergens tussen 2 mei en 1 juni.

De eerste grafische kaarten van Intel Arc zijn al langer in onzekerheid gehuld. Intel hielp vorige maand een boel geruchten de wereld uit met een geüpdatete roadmap, maar volgens bronnen van Igor's LAB zouden een tot drie desktop-kaarten alweer uitgesteld zijn.

Met verwachte releasedata in mei en/of juni voldoet Intel nog altijd aan de belofte van een lancering in het tweede kwartaal, maar Igor Wallosek spreekt over vertraagde tape-outs voor de productiemodellen. Oorspronkelijk hadden de definitieve kaarten rond deze periode al afgebakken moeten worden, maar Wallosek claimt dat de afronding van producties tot twee weken later plaatsvindt dan gepland.

Wallosek verwijst daarbij duidelijk naar een zogenaamde "SKU 1 tot en met SKU 3", wat klaarblijkelijk op de high-end desktop-gpu's van Intel zou wijzen. Vooralsnog heeft Intel geen precieze desktopkaarten onthuld, laat staan voorzien van specificaties. De bronnen van Igor's LAB laten echter doorschemeren dat de Alchemist-generatie van Intel in ieder geval drie verschillende desktop-gpu's kent. 

Veel specificaties en zeker de prestaties blijven speculatief, maar eerder gelekte data toont aan dat de DG2-512EU de zwaarste grafische chipset van Intel betreft, met maximaal 512 rekeneenheden aan boord. Eerder liet Intel zelf al doorschemeren dat de topkaart in het aanbod, waarvan prestaties op RTX 3070-niveau verwacht worden, een adviesprijs van 825 dollar zou dragen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou