Eerste Intel Arc-gpu voor laptops wordt 30 maart onthuld

Eerste Intel Arc-gpu voor laptops wordt 30 maart onthuld

Intel heeft op 30 maart een onthullingsevenement ingepland voor een eerste eigen toegewijde laptop-gpu: de Intel Arc A370M.

De livestream staat gepland voor 16:00 uur (Nederlandse tijd) op 30 maart en is op de officiële Intel-website te bekijken. Aanvankelijk werd niet verklapt om welke gpu('s) het zou gaan, maar een later vraag-en-antwoord verhelderde dat de onthulling specifiek de Arc A370M betreft.

Van de 'dedicated' gpu wordt nu al geclaimd dat deze de prestaties van een geïntegreerde laptop-gpu zou verdubbelen. In Intels eigen voorbeeld neemt de A370M het op tegen een recente Iris Xe-gpu (Alder Lake), in Metro Exodus op 1080p met medium-instellingen.

Ook wil Intel op 30 maart aandacht spenderen aan een reeks eigen technologieën, die met de eerste gpu lanceren. De presentatie moet onder meer uitwijden over Intel Deep Link en het eigen upscalinggereedschap, XeSS. 

30 maart dient mogelijk ook direct als de officiële verschijningsdatum van de eerste Intel Arc-gpu. In een recente roadmap had Intel immers nog verzekerd dat het laptopsegment van de Arc-gpu's nog in het eerste kwartaal af zou moeten trappen. De eerste desktop-gpu's van Intel Arc volgen waarschijnlijk in mei-juni.

Vermoedelijk is de Arc A370M ook de gpu die in recent onthulde laptops geïntegreerd zit. Onder meer Samsung en Lenovo deden deze maand al notebooks met (optionele) Arc-gpu uit de doeken, nog voordat Intel de kaarten officieel onthuld had.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou