Eerste B760-moederborden lekken voor CES 2023 uit

Eerste B760-moederborden lekken voor CES 2023 uit

Productfoto's van de eerste B760-moederborden zijn uitgelekt. In ieder geval Gigabyte en MSI bereiden moederborden met de goedkopere chipset voor.

De foto's in kwestie werden aanvankelijk opgepikt door VideoCardz, bestaande uit twee B760-moederborden van Gigabyte en drie van concurrent MSI. Alle moederborden vallen respectievelijk in het goedkopere of middensegment van hun respectievelijke fabrikanten.

De B760-chipset van Intel moet op zichzelf al een goedkoper alternatief vormen voor het duurdere Z790- en H770-aanbod. Intel laat de moederbordfabrikanten zelf kiezen of de chipset gepaard gaat met DDR4- of DDR5-werkgeheugen. Zo biedt MSI een B760M MAG Tomahawk aan met vier DDR4-poorten (tot een overgeklokte 5.333 MT/s), maar dook recentelijk ook een DDR5-variant van hetzelfde moederbord op.

Gelekte productfoto van MSI's Pro B760P-moederbord met DDR4-werkgeheugen.

Bij concurrent Gigabyte lijkt weinig te veranderen tussen het B760-aanbod en de voorgaande B660-moederborden. De fabrikant werkt in ieder geval aan een 'Ultra Durable' B670M-moederbord en een Gaming X-variant, beide vooralsnog met enkel DDR4-geheugen. 

In zowel I/O als de printplaat zelf lijkt er weinig vernieuwd op het Ultra-Durable-model sinds de B660-generatie, al blijft nog onduidelijk of bijvoorbeeld de M.2- of PCIe-poorten op nieuwe of snellere interfaces draaien. Het nieuwe Gaming-X-moederbord komt wel met licht aangepaste I/O en nieuwe behuizingen voor de stroomregulatoren en de B760-chipset zelf. 

Gelekte productfoto van Gigabyte's B760M Gaming X AX-moederbord met DDR4-werkgeheugen.

De nieuwe B760-moederborden worden hoogstwaarschijnlijk officieel onthuld gedurende CES 2023, de jaarlijkse techbeurs in Las Vegas. Daar doet Intel met alle waarschijnlijkheid diens non-K-processoren uit de dertiende Core-generatie (Raptor Lake) uit de doeken, direct bijgestaan door een breder en tevens betaalbaarder aanbod in moederbordchipsets. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou