Eerlijke spelers per ongeluk verbannen van The Finals

Eerlijke spelers per ongeluk verbannen van The Finals

De nieuwe anti-cheatmaatregelen blijken iets te streng

In een poging cheaters tegen te gaan in The Finals zijn er naar het schijnt per ongeluk honderden eerlijke spelers verbannen van het multiplayerspel.

The Finals is een gratis multiplayershooter met als thema een gewelddadige spelshow waarin spelers elkaar met schietijzers te lijf gaan in dynamische arena's. Meteen na The Game Awards in de nacht van 7 op 8 december ging het spel live op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Het eerste seizoen is daarmee meteen van start gegaan.

Het duurde echter niet lang voordat het spel geteisterd werd door cheaters. Ontwikkelaar Embark Studios gaf al snel aan hiervan op de hoogte te zijn, maar moest eerst een patch maken die het makkelijker zou maken om cheaters aan te pakken. Die patch kwam in de tweede helft van december uit.

Insider Gaming meldt nu dat er op social media honderden klachten te vinden zijn van eerlijke spelers die door de nieuwe maatregelen blijkbaar ook verbannen zijn. Het gaat zowel om reguliere spelers als streamers. Het lijkt er op dat het algoritme dat verantwoordelijk is voor het bannen van cheaters dus niet helemaal correct zijn werk doet. Hoe dan ook meldt de website dat diverse foutieve bans alweer zijn teruggedraaid, dus het lijkt er op dat mensen die zonder reden zijn verbannen uiteindelijk weer toegelaten worden.

Overigens werd eind vorige maand gemeld dat The Finals in de eerste twee weken van release door tien miljoen mensen werd gespeeld.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

IK vind het een verrassend leuk spel. Chaotisch op en top maar wel leuk om met een stel vrienden te spelen

0

Aanbevolen voor jou