Een uitgebreide blik op Assassin's Creed Nexus VR

Een uitgebreide blik op Assassin's Creed Nexus VR

Game verschijnt op 16 november voor Quest-headsets

Ubisoft heeft een video van bijna negen minuten online gepubliceerd waarin het aankomende Assassin's Creed Nexus VR wordt uitgelicht.

In Assassin’s Creed Nexus VR ontdekken spelers bekende locaties en personages en nieuwe verhalen. In de game kunnen spelers de acties uit vorige Assassin’s Creed-games helemaal zelf uitvoeren.

De game speelt zich af tijdens drie verschillende periodes in de Assassin’s Creed-reeks. Voor het eerst in de geschiedenis van de reeks krijgen spelers drie verschillende speelbare personages: Ezio, Kassandra en Connor. De missies kunnen op verschillende manieren doorlopen worden.

De nieuwe video toont onder andere dat parkour een belangrijk onderdeel is van de game. Volgens creative director David Votypka "is dit zo'n fundamenteer onderdeel van het merk dat we hier geen compromissen om konden sluiten". Spelers hebben dan ook 360 graden vrijheid om te klimmen en klauteren. Met hun eigen handen kunnen ze een klimtocht op een gebouw uitvoeren.

De combat draait vooral om de Hidden Blade, waarbij spelers een trigger op de controller indrukken en vervolgens een beweging met hun pols maken, om daarna te steken waar ze willen. Daarnaast kan er ook met zwaarden en bijlen gevochten worden, en kan men blokken en aanvallen van vijanden ontwijken. Elk personage heeft ook een wapen voor aanvallen op afstand.

Ubisoft legt ook de nadruk op allerlei opties die er voor moeten zorgen dat spelers niet snel misselijk worden gedurende het spelen. Zo kan er in plaats van direct bewogen ook geteleporteerd worden, is er auto-parkour en zelfs een optie voor mensen met hoogtevrees.

Assassin's Creed Nexus VR verschijnt op 16 november voor Meta Quest 2, Meta Quest 3 en Meta Quest Pro.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik word al misselijk als ik dit op een plat scherm kijk. Als ik dit in VR zou spelen zou ik binnen een halve minuut de hele woonkamer vol kotsen.

0

Aanbevolen voor jou