EA Sports WRC nu uit, launchtrailer online gedeeld

EA Sports WRC nu uit, launchtrailer online gedeeld

Codemasters heeft het rallyspel ontwikkeld

Rallygame EA Sports WRC is vanaf vandaag officieel beschikbaar. Er is dan ook een launchtrailer uitgekomen om te bekijken.

Mensen die een reservering op de game hadden konden sinds afgelopen dinsdag al aan de slag, maar voor de rest van de wereld kan de game vanaf vandaag gespeeld worden.

EA en WRC hebben in 2020 een nieuwe licentiedeal getekend die loopt van 2023 tot 2027. De meest recente WRC-games werden door Kylotonn ontwikkeld, maar dankzij deze deal is Codemasters, dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van EA, verantwoordelijk voor de reeks.

EA Sports WRC draait op Unreal Engine. De game moet "de puurste vorm van motorsport" bieden, en "elk parcours is een gevecht tegen de klok, het terrein en jezelf". Volgens senior creative director Ross Gowing is dit "de rallygame die we altijd al hebben willen maken, waarmee we de kennis en expertise van onze studio combineren met de officiële WRC-licentie".

De game bevat zeventien voormalige en huidige FIA World Rally Championship-locaties met daarop meer dan tweehonderd parcoursen. Daarnaast wordt de Central Europe Rally ergens na release via een update toegevoegd. Ook wordt cross-platform online multiplayer voor maximaal 32 spelers ondersteund. Hier is een lijst te zien met de wagens die in de game zitten.

EA Sports WRC is verkrijgbaar op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc (via de EA App, Steam en Epic Games Store).

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou