Doos en details van AMD Ryzen 7000-cpu's gelekt

Doos en details van AMD Ryzen 7000-cpu's gelekt

AMD's nieuwe verpakking van Ryzen 9-processoren zou, samen met enkele details, uitgelekt zijn.

Een afbeelding van een Ryzen 7000-doos werd door een bron van VideoCardz gedeeld. De ogenschijnlijk luxere verpakking kon niet geverifieerd worden, maar zou vermoedelijk afkomstig zijn van een interne presentatie bij AMD. Wel betreft het beeld enkel een nieuw Ryzen 9-variant; mogelijk blijven nieuwe Ryzen 7- en Ryzen 5-cpu's in het bestaande omhulsel verscheept worden.

Vermoedelijk gelekt beeld van een nieuwe verpakking voor een Ryzen 9-processor uit de Zen 4-generatie.

Via dezelfde bron lekte ook een prijsindicatie uit. Zo wordt gesteld dat de adviesprijs van de Ryzen 7 7700X gelijk is aan die van de voorgaande Ryzen 7 5700X. Zowel de Ryzen 7 7800X als de nieuwe Ryzen 9-modellen zouden wel meer kosten dan hun Zen 3-voorgangers (Ryzen 9 5900X en Ryzen 9 5950X). Preciezere prijzen werden niet genoemd.

Hoewel AMD geen officiële plannen rondom de Ryzen 7000-lancering vrijgegeven heeft, lekte recentelijk wel 30 augustus (om 02:00 uur 's nachts) als mogelijke officiële onthulling. Volgens diezelfde bron zouden de eerste processoren en compatibele moederborden vervolgens op 15 september in de schappen moeten liggen. 

Met Ryzen 7000 stapt AMD over op de nieuwe Zen 4-architectuur, gebakken op het 5 nm procedé van TSMC. De nieuwe processoren zijn compatibel met de nieuwe AM5-socket, waarmee ook DDR5 (optioneel) compatibel kan worden gemaakt. Daarnaast ligt ook ondersteuning voor PCIe 5.0-componenten in het verschiet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou