Corsairs buigbare oled-monitor nu te bestellen voor 2.399 euro

Corsairs buigbare oled-monitor nu te bestellen voor 2.399 euro

De Xeneon Flex 45WQHD240 van Corsair, 's werelds eerste buigbare oled-monitor voor gamers, is nu te pre-orderen voor 2.399 euro.

De nieuwe luxemonitor is sinds gisteren officieel voor te bestellen, op in ieder geval Corsairs officiële webwinkel. Een precieze levertijd of lanceringsdatum blijft nog uit, maar Corsair verwacht dat de eerste bestelling nog voor het eind van 2022 verscheept zullen worden.

Corsair onthulde de eerste Xeneon Flex-monitor afgelopen zomer al, gedurende de Gamescom-drukte. Het nieuwe scherm biedt, zoals al deels te achterhalen uit de naamgeving, een 45 inch groot paneel, met een 3440 x 1440 pixel resolutie (wqhd) op 240 hertz beeldverversing. Het paneel belooft ook oled-waardige pixelresponstijden, in dit geval 0,03 milliseconde. 

Het unicum van het luxescherm ligt uiteraard bij de buigbare oled-technologie, afkomstig van LG. Met de hand is het scherm van geheel vlak krom te trekken tot een 800R-curve — en alles daartussenin. Voor meer gemak met het verstellen biedt de monitor twee uitvouwbare handgrepen op de flanken.

Watch on YouTube

Inmiddels duidt Corsair ook de definitieve aansluitingen op het standaard van de monitor. Aan de voorzijde prijken twee doorgevoerde usb-a 3.2-poorten met elk 5 Gbps bandbreedte, alsmede een 3,5 mm audiopoort. Daarnaast plaatst Corsair het inmiddels bekende besturingspookje evenals aan deze kant, in plaats van de achterzijde van het paneel.

Op de achterkant van het standaard wordt tweemaal hdmi 2.1 aangeboden, eenmaal DisplayPort 1.4, een usb-c-aansluiting met DisplayPort-compatibiliteit, een usb-c-passthrough (met upstream) en nogmaals twee usb-a 3.2-poorten op 5 Gbps. Onderop bevindt zich ook een compacte en unieke stroomaansluiting, bedoeld voor de bijbehorende 240 watt-adapter voor het scherm. 

De onderste poten van het standaard zouden later te verwisselen moeten zijn met "andere mounting-accessoires", maar daarover is nog niets bekend. Vooralsnog lijkt er geen mogelijkheid te zijn om de Xeneon Flex zónder het meegeleverde standaard te gebruiken; het paneel noch het standaard biedt uitsparingen voor bijvoorbeeld vesa-beugels of alternatieve monitorarmen. 

Corsair is overigens niet de enige partij met een buigbaar oled-scherm voor gamers. Beeldpartner LG onthulde kort na Corsair zelf ook een buigbaar oled-scherm, de Flex LX3, die sinds oktober 2022 ook officieel verkrijgbaar is. Met diens 42 inch grootte (op 16:9-verhouding) is LG's eerste buigscherm echter meer een televisie, waar Corsair de Xeneon Flex (op 21:9-verhouding) vooral in de markt zet als een pc-monitor. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Leuke gimmick maar zie nog niet de dagelijkse toepassing ervoor. Voordeel is misschien als iemand meekijkt dat je hem dan op platte modus instelt. En afhankelijk van de afstand tot je scherm pas je de radius aan. Maar dan nog is er voor de afstand die je tot je scherm moet houden een advies zodat je je ogen niet verpest. Dan is een vaste radius voor de curve ook voldoende.

0
test

@incarnatus Beetje niche misschien, maar ik zie wel een paar relevante toepassingen. Zelf zou ik bijvoorbeeld foto en video het liefst op een vlak oppervlak bewerken, maar zou ik het scherm 'kromtrekken' voor een mooie game. Maar goed, dan alsnog is het een bizar stukje luxe. Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die echt een buigbaar schermen *moeten* hebben.

0

Aanbevolen voor jou