Corsair onthult DDR5-herontwerp voor werkgeheugen

Corsair onthult DDR5-herontwerp voor werkgeheugen

Ook hardware-gigant Corsair heeft een herontwerp voor DDR5-geheugenkits uit de doeken gedaan. Op het meegeleverde beeldmateriaal zijn nieuwe, rgb-loze varianten van de Vengeance-modules te zien.

Corsair onthulde de eerste DRAM-modules op de nieuwe interface via sociale media-kanalen, waaronder Twitter:

De huidige Vengeance geheugenkits op DDR4 zijn onderverdeeld in drie verschillende stijlen, elk met een geïntegreerde rgb-lichtstrook. Op de getoonde DDR5-varianten blijkt de kleurenverlichting weer vervallen te zijn; de geheugensticks ogen een tik strakker en subtieler.

Naast Vengeance is ook de Dominator-serie populair bij Corsair. Daarvan heeft de fabrikant nog geen herontwerp onthuld, maar lijkt er wel eentje in het verschiet te zitten. Op Corsairs officiële DDR5-productpagina is een tijdlijn te vinden van de Dominator-modellen over de jaren. Corsair lijkt daar aan te geven nog in 2021 een DDR5-alternatief voor de reeks uit te rollen.

Een uitlijning van de nieuwe Dominator DDR5-geheugensticks van Corsair.

In mei van dit jaar liet Corsair al weten bezig te zijn met de introductie van de DDR5-interface. De destijds geteasede snelheden van 6400 MHz kwamen bij deze onthulling niet terug. Hardware-recensenten die al bezig zijn met Corsairs DDR5-aanbod geven aan dat hun Vengeance-exemplaren op 4800 MHz aftoppen, zonder overklok.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou