Corsair onthult buigbare Xeneon Flex oled-monitor

Corsair onthult buigbare Xeneon Flex oled-monitor

Corsair heeft de Xeneon Flex 45WQHD240 onthuld, een ultrabrede oled-monitor met een naar wens te verbuigen schermpaneel.

Corsair onthulde de Xeneon Flex-monitor op Gamescom als 's werelds eerste buigbare oled-monitor voor gamers. Voor dat unicum werkt Corsair samen met LG, welke het daadwerkelijke paneel zal voorzien. Het scherm kan, ook gedurende gebruik, met de hand gebogen worden van geheel vlak tot een curve van 800R.

De 21:9-monitor is, zoals al verborgen in het modelnummer, een 45 inch groot scherm met een resolutie van 3.440 bij 1.440 pixels (wqhd) een een verversingsfrequentie van 240 hertz. Corsair belooft daarnaast een responstijd van 0.03 ms (GtG) en "volledige compatibiliteit" met Nvidia's G-Sync en AMD's FreeSync Premium.

Bovenaanzicht van de Corsair Xeneon Flex-monitor, met buigbaar oled-paneel.

Qua beeldkwaliteit staat het oledpaneel van LG garant voor een piekhelderheid van 1.000 nits, met een contrastratio van 1.350.000:1. Het paneel is daarnaast voorzien van "geavanceerde preventie van inbranders", welke een driejarige garantie tegen ingebrande of 'dode' pixels verzekert. 

Corsair noch LG heeft uitspraak gedaan over bijvoorbeeld de hdr-capaciteit van het scherm of de dekking van verschillende kleurengamma's. Ook een precieze datum blijft vooralsnog uit; verdere details worden volgens Corsair "later in 2022" nog gedeeld. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb sinds kort een extra monitor aangeschaft dat 4k ondersteund, maar je hele bureaublad wordt er super klein van en overlays worden helemaal uit proporties getrokken (zoals Steam). Heb de schaal al groter ingesteld voor lettertypes maar dan krijg je weer gezeur met andere programma's. Heb het maar gewoon op 1080p gezet. Ben ik de enigste die hier niet aan kan wennen of mis ik wat hier? Ti's gewoon super irritant haha!

0
test

@Markus88 Wel raar dit. Bij mij schaalt vrijwel alles al jaren netjes, op zowel Windows 10 als 11. Zit zelf op 4k over een 27,9 inch (158 PPI), met de vergroting op 150 procent. Misschien dat het toch meer aan de programma's ligt? Lightroom vergeet hier nog wel eens de UI te vergroten na het verplaatsen tussen schermen, maar doorgaans werkt het prima.

0
test

@TomKauw Nou, dan weet ik nu in ieder geval dat het dus aan mijn setup ligt, haha! Zal er wat meer moeite in steken om het goed te krijgen. Thanks voor de reactie!

0
test

@Markus88 Kan ook aan het formaat van het scherm liggen. 4K weergeeft natuurlijk veel meer pixels dan 1080p. Die passen zich misschien niet helemaal goed aan naar verhouding van je scherm. Dan wordt alles kleiner. Je kan ook proberen om in de Windows instellingen de functie voor automatisch schalen uitzetten. Zou ergens in de geavanceerde instellingen moeten staan.

0
test

@Markus88 Je kunt op je bureaublad grote pictogrammen instellen: klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte en selecteer Beeld > Grote pictogrammen. Misschien helpt dat iets?

0
test

Met de hand buigen ja doei. Het is 2022, ik wil dit automatisch met motortjes.

0

Aanbevolen voor jou