Corsair klokt DDR5-schijven nu ook op 6.600 MT/s

Corsair klokt DDR5-schijven nu ook op 6.600 MT/s

Hardware-gigant Corsair heeft een nieuwe reeks Dominator Platinum RGB DDR5-schijven onthuld, ditmaal op 6.600 MT/s.

De Dominator-reeks vormt al langer het premiumaanbod in werkgeheugen bij Corsair. In de DDR5-generatie werden de schijven eerder al op 6.000, 6.200 en 6.400 MT/s geklokt, maar met de toevoeging van een 6.600 MT/s variant herpakt Corsair nu een wereldrecord op snelheid. 

Corsair kon de 6.600 MT/s klokken met een CAS-timing van 32 en algehele timings van 32-39-39-76. Legendarisch laag zijn die responstijden nog niet te noemen, maar voor de huidige stand van zaken rondom DDR5-modules zijn de timings relatief strak afgesteld. 

Een setje Corsair Dominator Platinum RGB-geheugenmodules op DDR5, inclusief Capellix rgb-verlichting.

Om de kaarten verder in luxe te baden, is elke Dominator Platinum-geheugenmodule voorzien van twaalf afzonderlijk aan te sturen Capellix rgb-lampjes. De kleurrijke verlichting is wederom vrij subtiel verwerkt in Corsairs gepatenteerde DHX-hittegeleiders, vooralsnog enkel verkrijgbaar in matzwart. 

De 6.600 MT/s-variant van de Corsair Dominator Platinum RGB-schijfjes is vooralsnog enkel beschikbaar in een 2x16 GB-bundel. De schijven worden standaard geleverd met een gelimiteerde, maar levenslange garantie. Corsair hanteert zelf een adviesprijs van 494,99 euro, maar geeft daarbij al aan dat prijzen en beschikbaarheid bij (lokale) retailers verder uiteen kunnen lopen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou