Cooler Master tackelt Twitch met StreamEnjin-console

Cooler Master tackelt Twitch met StreamEnjin-console

Hardwarefabrikant Cooler Master stapt in de wereld van contentproducties met de StreamEnjin. Het AV-paneel vormt, in samenwerking met een iPad, een all-in-one productieconsole.

Cooler Master deed de StreamEnjin uit de doeken op de zogenaamde Summer Summit 2021. De knoppenconsole biedt viermaal hdmi-invoer op 4k, tweemaal op 1080p-resolutie. Twee 1080p hdmi-kanalen spuwen video uit, naast (simultane) digitale output in de vorm van een ethernet-stream en opname over USB 3.0-opslag. 

Qua audio neemt de StreamEnjin een enkele rca-connectie in, naast input en (monitor)output over 3.5 mm connectoren. Voor microfoonvolume is een analoge fader geïntegreerd in de console, naast vele programmeerbare sneltoetsen en een digitale potmeter.

Productfoto's van de Cooler Master StreamEnjin

Het streamteam van Cooler Master onderstreepte gedurende een persbijeenkomst dat de StreamEnjin niet zo zeer samenwerkt met bestaande streamingsoftware, maar meer op zichzelf staat. Het apparaat kán in bijvoorbeeld OBS Studio opgepikt worden, maar het idee is vooral dat de StreamEnjin geheel zelfstandig ingezet wordt. Dit zou ook contentproducenten buiten Twitch, zoals doe-het-zelfmuzikanten, aan kunnen spreken.

De StreamEnjin vereist wel dat een iPad aangesloten wordt met Cooler Masters eigen applicatie. Deze stelt het tablet in staat om previews van de uitzending af te beelden, maar ook om layouts, transities en andere visuele effecten toe te passen. De app komt met acht kant-en-klare layouts, die vervolgens naar wens aangepast kunnen worden.

Cooler Master heeft nog geen officiële adviesprijs voor de StreamEnjin genoemd. De productieconsole moet richting het vierde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt wel een jaren 80 ding met een 21 eeuw scherm ow dat laatste is ook zo :D

0
test

@DarkraverX Ik zou willen dat jaren 80-design vaker terugkeert in hedendaagse apparatuur. Niks mis met een goeie fader of een stevige potmeter; zeker als het gaat om professionele producties.

0
test

@DarkraverX kijk maar naar de Enterprise met de originele captain Kirk, retro gaat het helemaal worden in de toekomst ;)

0
test

@DarkraverX Het is in de mediawereld een vrij standaard design, nu ook nog. Blackmagicdesign maakt bijvoorbeeld ook dit soort apparatuur voor bijvoorbeeld televisie. Zij zijn een relatief jong bedrijf maar gebruiken ook dit soort designs. Voor professionals maakt een strak design niet uit. Functionaliteit is belangrijker. Een strak apparaat met een touchscreen is onbetrouwbaarder dan een ouderwets ogend apparaat met fysieke knoppen :)

0

Aanbevolen voor jou