Cooler Master maakt interne ssd's extern met Oracle Air

Cooler Master maakt interne ssd's extern met Oracle Air

Ssd-omhulsel wordt verkocht voor 59,99 euro

Cooler Master breidt de portfolio uit met de Oracle Air, een ssd-omhulsel waarmee interne M.2-schijven om te vormen zijn tot externe opslag.

De Oracle Air huist intern M.2 NVMe-schijven van de 2230-grootte tot aan de populaire 2280-vorm. Op papier worden alle M.2-ssd's met snelheden tot 10 Gbps ondersteund, maar de maximale bandbreedte van de usb 3.2 type-c-poort beperkt zich tot 1054 MB/s voor zowel lees- als schrijfsnelheden.

Het chassis zelf bestaat uit vrijwel puur aluminium, waardoor geïnstalleerde ssd's aan weerszijden passief gekoeld worden. In de bovenplaat zit standaard een laagje hittespreidende foam, die direct op de flash-chips van de ssd gedrukt wordt. Voor het installeren of verwisselen van ssd's is nul gereedschap vereist; de verschillende plaatjes nestelen met klik- en schuifsysteempjes in elkaar. Middels een klein zekeringsringetje is het ook mogelijk om de externe ssd's aan tassen of andere apparatuur te hangen.

Watch on YouTube

Cooler Masters ssd-omhulsel laat zich verder niet beperken in compatibiliteit met verschillende systemen. In ieder geval Windows, MacOS, iOS, Linux en Android-apparaten moeten direct met Oracle Air samen kunnen werken. Cooler Master prijst de ssd-gadget zelf ook aan als een passend product voor fotografie en andere content creation, zoals te zien in bovenstaande

Watch on YouTube

.

De Cooler Master Oracle Air moet dezer dagen in de verkoop treden, met een richtprijs van 59,99 euro. Met het ssd-omhulsel wordt direct een usb-c-kabel geleverd van tweeënhalve meter. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou