Competitieve Call of Duty-spelers slepen Activision Blizzard voor de rechter

Competitieve Call of Duty-spelers slepen Activision Blizzard voor de rechter

Bedrijf zou een monopolypositie binnen de competities hebben

Meerdere competitieve Call of Duty-spelers klagen in de Verenigde Staten Activision Blizzard aan omdat ze een monopolypositie hebben gecreëerd binnen toernooien en competities.

Hector Rodriguez ('H3CZ') en Seth Abner (Scump), beiden professionele Call of Duty-spelers en grote namen binnen de scene, claimen dat het bedrijf "onrechtmatig de lucratieve markt voor Call of Duty-toernooien monopoliseert".

In het verleden zouden diverse organisaties nog met het grootste gemak toernooien rondom de franchise hebben kunnen organiseren, maar Activision Blizzard zou alle concurrentie hebben weggewerkt of opgekocht. Zo heeft het bedrijf Major League Gaming overgenomen, een van de grotere organisatoren van Call of Duty-competities.

Ook zou de uitgever "draconische" contracten aan teams en spelers binnen de Call of Duty-competitie bieden, en zou iedereen die het hier niet mee eens is geen deel meer van de toernooien uit mogen maken. Teams zouden vele miljoenen moeten betallen om überhaupt mee te mogen doen aan toernooien.

De aanklagers zoeken meer dan 680 miljoen dollar in schadevergoeding. : We zullen ons verdedigen tegen deze claims, die niets met feiten of de wet te maken hebben", aldus een woordvoerder van Activision Blizzard. "We betreuren het dat deze leden van de esportsgemeenschap deze aanklacht doorzetten."

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit gaat natuurlijk nergens heen.

0
test

aan 1 kant denk ik, het is hun spel... en wat hou je tegen zelf iets op te zetten? maar als ze kunnen bewijzen dat ze het monopoliseren dan heeft acti bliz wel een probleem natuurlijk. Maar aangezien ze een vrij groot bedrijf zijn denk ik wel dat ze voldoende zijn ingedekt. Dussssssssssssss eigenlijk wat Poklaan hier ook al zei, gaat nergens heen XD

0

Aanbevolen voor jou