Colorful opent 's werelds eerste gpu-museum

Colorful opent 's werelds eerste gpu-museum

De Chinese hardware-fabrikant Colorful opent in Shenzhen een museum voor grafische kaarten. De exhibitie toont gpu's van 1980 tot nu, waaronder ook 'de geboorte van GeForce' en zeldzame videokaarten vallen.

Het museum heet officieel het "Graphics Processing Unit History Museum" en is onderdeel van Colorfuls nieuwe kantoor in Shenzhen New Generation Industrial Park. Momenteel is het gpu-museum nog niet geopend voor publiek, maar de bezoekersregistratie wordt binnenkort geopend.  

Promotionele foto van het GPU History Museum van Colorful.

Naast de eerste GeForce-kaart, stelt het museum nog veel meer fabrikanten en merken ten toon. Historische grafische adapters van IBM, 3DLabs, Intel, Trident en vele andere prijken aan de muur. Voor de echte kenners gooien exclusieve kaarten als de 'Dawn Goddess' van ATI of de dubbele Rage 128 Pro-chips hoge ogen. 

Het GPU History Museum omvat meer dan enkel wat printplaatjes en koelblokken. Gloednieuwe videokaarten laten bezoekers sim-racen met drie 8k-monitors of in bizarre vr-opstellingen duiken. 

Promotionele foto van het GPU History Museum van Colorful.

Colorful's eigen productlijnen worden uiteraard ook op een voetstuk gezet. De Voodoo 2-videokaart kenmerkte anno 1999 het ontstaan van het Colorful-merk. Sindsdien heeft het dochtermerk van 'Shihe Information' tal van andere kaarten gemaakt, alsmede moederborden, opslag, laptops en meer. Tal van deze producten zijn terug te vinden in het GPU History Museum.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou