Cocoon, Hyper Light Breaker en meer getoond tijdens Day of the Devs-stream

Cocoon, Hyper Light Breaker en meer getoond tijdens Day of the Devs-stream

Na de Summer Game Fest-presentatie gisteren werd de Day of the Devs-stream uitgezonden, vol met aankomende indiegames. De volgende spellen passeerden de revue.

Zo werd Cocoon getoond, dat vorig jaar tijdens de Xbox Games Showcase al werd onthuld. Het is de nieuwe game van Jeppe Carlsen, de lead gameplay designer van Limbo en Inside. De puzzelgame verschijnt ergens later dit jaar op pc, PlayStation, Xbox en Nintendo Switch.

Watch on YouTube

Ook werden er nieuwe beelden van Hyper Light Breaker, het 3D-vervolg op indiehit Hyper Light Drifter, getoond. Spelers moeten in de roguelite de Abyss King zien te verslaan. Ook krijgt de game een hubgebied genaamd The Settlement die spelers tussendoor kunnen bezoeken. Veel meer details zijn er nog niet, maar er is wel een korte trailer uitgebracht. Het spel moet ergens later dit jaar uitkomen op Steam Early Access.

Watch on YouTube

Nieuw was Helskate, een surrealistische skategame van Phantom Coast. Hierin moeten spelers als de demonische skater Anton Falcom skatetrucs uitvoeren om de goden tevreden te stellen. De game heeft daarbij roguelike elementen - sterven is dus onvermijdelijk - maar spelers kunnen permanente upgrades vrijspelen via tatoeages die diverse mogelijkheden bevatten en verschillende skateboards die als wapens functioneren. De game moet later dit jaar op Steam Early Access uitkomen.

Watch on YouTube

De rpg Beastieball werd ook uit de doeken gedaan. De rpg lijkt in eerste instantie op Pokémon, maar in plaats van turn-baed gevechten worden de wezens in deze game - genaamd Beasties - in volleybalwedstrijden gedropt. Het is nog niet duidelijk wanneer de game verschijnt, want ergens binnenkort moet eerst een crowdfundingcampagne live gaan.

Watch on YouTube

Hauntii moet ergens volgend jaar naar pc en consoles komen. De game laat zich vergelijkbaar met een twin-stick shooter besturen, maar heeft als doel de bewoners van de spelwereld angst aan te jagen. Zo kan men controle krijgen over allerlei objecten om de spelwereld te beïnvloeden - niet alleen om de bewoners bang te maken, maar ook om puzzels op te lossen.

Watch on YouTube

Verder werden er nog diverse andere games getoond, zoals Viewfinder - waar een releasedatum van werd aangekondigd - Simpler Times, Cart Life, Henry Halfhead, Été, Summerhill, Eternights, Retro Gadgets, Mars First Logistics en Saltsea Chronicles.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Sonic Superstars

Sonic Superstars kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou