Call of Duty-anticheatsoftware laat cheaters tegenstanders zien die er niet zijn

Call of Duty-anticheatsoftware laat cheaters tegenstanders zien die er niet zijn

Een hallucinatie om cheaters af te leiden

Activision Blizzard heeft de Richochet-anticheatsoftware voor de Call of Duty-franchise van een update voorzien. Cheaters krijgen nu tegenstanders te zien tijdens multiplayerpotjes die er voor legitieme spelers helemaal niet zijn.

Dat vertelt Team Ricochet in een nieuwe blog. Het valt onder de zogeheten 'Mitigations', toevoegingen die het speelplezier van cheaters verpesten.

Deze nieuwe toevoeging wordt een 'hallucinatie' genoemd. Cheaters lopen tegenstanders tegen het lijf die alleen zij zien en dus ook niet door andere mensen worden bestuurd. De computergestuurde 'tegenstanders' worden niet gezien door legitieme spelers en kunnen ook geen invloed uitoefenen op de wedstrijd, maar zorgen er tegelijkertijd wel voor dat cheaters gedesoriënteerd raken of op zijn minst beziggehouden worden met andere zaken dan de wedstrijd zelf.

Team Richochet laat weten dat de hallucinaties vlakbij een verdachte speler worden ingezet. Wanneer de speler vervolgens interactie met de hallucinatie heeft, verraadt de speler zichzelf als cheater.

Overigens is een eerder toegevoegde Mitigation uit de software gehaald. Met het zogeheten 'drijfzand' werden cheaters vertraagd of zelfs volledig tot stilstand gebracht. Volgens Team Ricochet was dit echter een te grote afleiding voor legitieme spelers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

leuke gimmicks, maar ook cheatsoftware heeft updates en die zijn er vaak sneller dan fixes :(

0
test

Gewoon zorgen dat die npc's god mode hebben en wel schade aan kunnen richten aan cheaters.

0
test

Zijn volgens mij geen traditionele NPCs, maar meer spookachtige actors. Als in, iedere kogel gaat er dwars doorheen en andere spelers horen zo de aanwezigheid.

0
test

MISSMENL bedoeld dat de normale NPC/AI godmode krijgt voor de cheats. Maar niet voor de normale spelers

0

Aanbevolen voor jou