Broncode van eerste Far Cry online verschenen

Broncode van eerste Far Cry online verschenen

Het is niet bekend wie de code heeft geüpload

Eind vorige maand is uit het niets de broncode van de eerste Far Cry-game op Internet Archive verschenen.

Het gaat zover bekend niet om een werkende versie - zo ontbreken de assets - maar modder Vinícius Medeiros claimt dat het spel door de code te combineren met de assets uit de volledige pc-versie van de game wel aan de praat gekregen kan worden. De bestandsgrootte is iets meer dan 70MB. Samen met de broncode voor de game is ook de vroege versie van de CryEngine - de engine waarop de game loopt - online geplaatst.

Het is niet bekend waarom de broncode van de game online is verschenen en wie dat heeft gedaan, maar gamers zijn er enthousiast over, omdat dit een belangrijke factor kan zijn in het toekomstige behoud van de game. De keerzijde is dat broncodes van games soms kunnen bijdragen aan hacks van (nieuwere) games en dat ontwikkelaars meestal geen toestemming hebben gegeven voor het gebruik ervan.

De eerste Far Cry kwam in 2004 uit op pc en is ontwikkeld door Crytek, dat later de Crysis-games ontwikkelde. Ook Far Cry stond in die tijd bekend om diens indrukwekkende graphics. Later kwam de game ook naar consoles. Ubisoft nam de franchise na het eerste deel over en sindsdien zijn er vijf hoofdvervolgen en een aantal spin-offs verschenen.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou