Braid: Anniversary Edition uitgesteld naar mei

Braid: Anniversary Edition uitgesteld naar mei

Game komt naar pc, Switch, PlayStation-consoles, Xbox-consoles en Netflix

De Anniversary Edition van Braid stond eigenlijk gepland voor een release op 30 april, maar komt nu uit in mei.

Op 14 mei zal de game op PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, pc en Netflix Games verschijnen. Een dag later - op 15 mei - komt het spel ook naar Xbox Series X en S en Xbox One.

In totaal zal de game veertig nieuwe levels bevatten. Veertien van die levels zijn zogeheten 'Commentary Index-levels' (en het zijn er vijftien in de mobiele versie), twaalf nieuwe levels bieden "een alternatief ontwerp", en er zijn dertien complete puzzellevels waarin in totaal zestien puzzelstukjes zijn te verzamelen.

Braid is een van de eerste indiegames die groots doorbrak. Het spel laat spelers de tijd beïnvloeden om zo diverse puzzels in tweedimensionale platformlevels op te lossen. De game werd zoals gezegd ontwikkeld door Jonathan Blow, die daarna The Witness maakte. Braid verscheen oorspronkelijk in 2008 op Xbox 360 en kwam daarna naar PlayStation 3 en pc.

De Anniversary Edition bevat naast de nieuwe levels ook verbeterde graphics en muziek. Zo zijn de graphics opnieuw met de hand geschilderd en kan men tussen de oude en nieuwe graphics schakelen. Ook zit er meer dan vijftien uur aan commentaar van de ontwikkelaar in het spel om te beluisteren.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou