Blokdiagram laat zien hoe RDNA3-chips opgebouwd kunnen worden

Blokdiagram laat zien hoe RDNA3-chips opgebouwd kunnen worden

Diagrammen van hardware-Twitteraar href="https://gamer.nl/artikelen/hardware/amds-navi-31-gpu-bevat-mogelijk-15360-kernen/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">@Olrak29_</a> laten zien wat eerdere geruchten bedoelen met AMD's nieuwe RDNA3-architectuur. Het betreft nog altijd pure speculatie, maar de afbeeldingen geven een goed beeld van hoe AMD meerdere chips aan elkaar zou kunnen koppelen.

In de afgelopen weken nam het aantal geruchten over RDNA3 stevig toe. Men verwacht inmiddels dat AMD met de eerstvolgende generatie gpu's over wil gaan op een multichip-module (MCM), voor in ieder geval de twee vermeende topmodellen — Navi 31 en Navi 32. De vaste compute of execution units van grafische processoren maken hier plaats voor 'Work Group Processors', zo claimt een eerder lek.

Naast de twee topmodellen toont Olrak ook een mogelijk diagram voor Navi 33, een middensegment-gpu die naar verluidt meteen met de twee hoogvliegers kan lanceren. In tegenstelling tot Navi 31 en Navi 32, is Navi 33 wel een monolithische gpu, met een enkel procedé als hart van de printplaat.

Onder Olrak's bronnen valt ook @Greymon55, die eerder uitspraken deed over het bestaan van meerdere chips op enkele RDNA3-gpu's. Dezelfde ingewijde is er nu van overtuigd dat Navi 31, AMD's multichip-vlaggenschip voor de volgende generatie, niet voor het vierde kwartaal van 2022 verschijnt.

Die geluiden van mogelijk uitstel lijken echter niet helemaal overeen te komen met wat AMD zelf claimt. In een recent investeerdersgesprek was het AMD-voorzitter Dr. Lisa Su die zelf verzekerde dat zowel RDNA3 als de Zen 4-processoren "nog in 2022" lanceren. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou