'Blizzard-survivalgame Odyssey geannuleerd vanwege problemen met engine'

'Blizzard-survivalgame Odyssey geannuleerd vanwege problemen met engine'

De game zou zo'n zes jaar in ontwikkeling zijn geweest

Odyssey, de nieuwe survivalgame waar Blizzard al jaren aan werkte, is schijnbaar geannuleerd vanwege problemen met de engine waar de game op liep.

Gisteren werd aangekondigd dat Microsoft 1900 mensen van Xbox, Activision Blizzard en Bethesda ontslaat. Toen werd ook duidelijk dat Blizzard-directeur Mike Ybarra vertrekt en dat de survivalgame van Blizzard, Odyssey, is geannuleerd.

Bloomberg meldt nu dat het spel in een "ontwikkelingshel" zat vanwege problemen met de engine waar de game op draait, genaamd Synapse. Het gaat om een intern gemaakte engine die oorspronkelijk werd ontwikkeld om mobiele games op te draaien.

Hoewel Blizzard eigenlijk van plan was om Unreal Engine te gebruiken voor de ontwikkeling van Odyssey, werden ze door leidinggevenden opgedragen Synapse te gebruiken. Dit zou constante problemen tijdens de ontwikkeling hebben veroorzaakt, waardoor uiteindelijk werd besloten het project te annuleren.

Het concept achter Odyssey bestaat al sinds 2017. Het had een openwereld-survivalgame moeten worden met servers waarop honderd spelers tegelijk konden spelen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zo dat Mike ybarra ook weg gaat of moet had ik niet verwacht

0
test

zonde jongens, 6 jaar werken en niets om te laten zien. Je zal er maar aan gewerkt hebben, lijkt me flinke bummer.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Moet hier toch even op reageren. Heb zelf meegemaakt in de IT dat een project waar een aantal jaar aan gewerkt is werd geannuleerd. Je wil niet weten wat dat met mensen doet, soms wordt er door de interne of externe klant iets opgedrongen waar de ontwikkelaars maar mee moeten dealen. Bedenk je dat men dan in bochten wringt om dat toch voor elkaar te krijgen. Vervolgens lukt dat niet en besluit diezelfde klant om jouw bloed, zweet en tranen uit het raam te gooien. Dat doet wel wat met je werkmentaliteit.

0

Aanbevolen voor jou