Blizzard onthult nieuwe Overwatch-competitie in samenwerking met Saudi-Arabië

Blizzard onthult nieuwe Overwatch-competitie in samenwerking met Saudi-Arabië

Blizzard werkt samen met ESL Faceit Group, dat eigendom is van Savvy Games Group

Blizzard heeft voor het nieuwe Overwatch Champions Series, de opvolger van de Overwatch League, de handen ineengeslagen met ESL Faceit Group, een esportsorganisatie die eigendom is van het controversiële Savvy Games Group.

Blizzard kondigde eind vorig jaar aan te stoppen met Overwatch League, de professionele esportscompetitie rondom de Overwatch-franchise. Nu is de opvolger daarvan bekend: de Overwatch Champions Series, oftewel OWCS.

Volgens de organisatie moet de OWCS "een open en inclusief competitief ecosysteem" gaan bieden. Daarbij moeten "de tradities en passie van Overwatch-esports in ere worden gehouden", aldus Jared Neuss, de executive producer van Overwatch 2.

Mensen uit Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Afrika zullen zich kunnen kwalificeren voor de competitie. Elke regio krijgt zijn eigen open kwalificatierondes, gevolgd door een hoofdevent dat daarna uitmondt in twee live gehouden internationale evenementen op DreamHack. Meer details over hoe men zich kan kwalificeren kunnen op de Overwatch-website gevonden worden.

De aankondiging levert niet alleen maar positieve reacties op, omdat het toernooi in samenwerking met ESL Faceit Group wordt georganiseerd. Dit bedrijf is ontstaan toen een paar jaar geleden de esportsplatforms ESL en Faceit werden gekocht door Savvy Games Group, een organisatie dat eigendom is van Saudi-Arabië en wordt ingezet om te investeren in games en het land zo minder afhankelijk te maken van olie. Ondanks de omstreden reputatie van de organisatie - mede vanwege de schendingen van mensenrechten in het land - heeft het al veel geïnvesteerd in de wereldwijde game-industrie.

Overwatch 2

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Winnaar mag een vrouw uitkiezen, verliezer wordt onthoofd en in stukken het consulaat uit gesmokkeld. Balen man.

1

Waarom onthoofden wanneer stenigen 'pret voor iedereen' is? Enigste keer dat een militair die ik ken op burgers los wou laten was toen hij in het midden oosten zag hoe ze nog op sommige plekken mensen stenigen

0
test

Verwijst naar een ware gebeurtenis van dat barbaarse koningshuis/regime.

0

Aanbevolen voor jou