Blizzard en NetEase sluiten nieuwe deal om games naar China te brengen

Blizzard en NetEase sluiten nieuwe deal om games naar China te brengen

De samenwerking liep in 2022 stuk

Blizzard en NetEase gaan een nieuwe samenwerking aan om Blizzard-spellen vanaf deze zomer weer in China uit te brengen.

Het Chinese NetEase gaf voorheen ook al Blizzard-games uit in China, zoals Overwatch, World of Warcraft en Diablo. Beide bedrijven claimden er in 2022 echter niet uit te komen tijdens onderhandelingen, waardoor Blizzard-games sinds begin 2023 niet meer beschikbaar zijn in China.

Dat gaat vanaf aankomende zomer dus veranderen. Het is de bedoeling dat alle games die voorheen uitgebracht werden, waaronder bovengenoemde titels en Hearthstone, weer beschikbaar komen in China, alsmede meer spellen zoals games uit de Starcraft-franchise.

"Bij Blizzard zijn we enthousiast dat we het partnerschap met NetEase hebben hernieuwd en weer samen aan de slag gaan. We hebben veel waardering voor de samenwerking tussen onze teams om zo legendarische game-ervaring aan gamers in China te bieden", aldus Blizzard-directeur Johanna Faries.

Officiële redenen waarom de samenwerking voorheen stukliep zijn nooit gegeven, maar er gingen geruchten over miscommunicatie tussen voormalige Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick en het Chinese bedrijf. Kotick zou het idee hebben gehad dat William Ding, chief executive bij NetEase, dreigde om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegen te laten houden door de Chinese overheid.

Tot slot wordt in het persbericht ook gemeld dat Microsoft - de huidige eigenaar van Blizzard - onderzoekt of er NetEase-games naar Xbox-consoles "en andere platforms" gebracht kunnen worden.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou