Bevestigd: nieuwe De Sims-game Project Rene wordt free-to-play

Bevestigd: nieuwe De Sims-game Project Rene wordt free-to-play

Er wordt daarnaast ook geen abonnement aangeboden

Project Rene, een game die in alles behalve naam eigenlijk De Sims 5 is, wordt free-to-play.

Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat het spel free-to-play zou worden, maar in een nieuwe video over zowel De Sims 4 als de nieuwe game wordt het bevestigd door Lyndsay Pearson, de vicepresident van franchise creative bij ontwikkelaar Maxis.

"Het is de bedoeling dat Project Rene gratis wordt om te downloaden. Dat betekent dat wanneer de game af is en beschikbaar voor spelers, je zonder abonnement of game-aankoop aan de slag kunt met Project Rene. We willen het makkelijk maken voor je om mee te doen met een vriend of iemand uit te nodigen."

EA kondigde Project Rene vorig jaar aan. "We bouwen een next-generation Sims-game die tegelijk als creatief platform dient", meldde Pearson toen. "We vinden De Sims die jullie kennen en waar jullie van houden opnieuw uit met nieuwe manieren om te spelen. Dit is de toekomst van De Sims, gebouwd op de fundering van de charmante Sims, krachtige gereedschappen en betekenisvolle verhalen."

Uniek aan de game wordt dat spelers zowel alleen als met anderen kunnen samenwerken. Daarbij kunnen niet alleen patronen en kleuren van objecten zoals meubels aangepast worden, maar zelfs de vorm van objecten. Verder legt EA de nadruk op het feit dat dezelfde ervaring op alle beschikbare platforms aangeboden moet worden, inclusief mobiel.

In de nieuwe video bevestigt Pearson dat Project Rene en De Sims 4 een tijdlang naast elkaar blijven bestaan. "We zijn van plan om ze beiden te ondersteunen en zullen nog meer toffe content naar De Sims brengen."

Project Rene heeft nog geen releasedatum. Onlangs is er wel een nieuwe uitbreiding voor De Sims 4 uitgekomen - de Kit Packs - en werd de Stuff Pack voor de game onthuld. Daarnaast moet Home Chef Hustle nieuwe manieren om te koken en geld te verdienen toevoegen. Meer details volgen blijkbaar morgen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

In eerste instantie denk ik dan ohjee dit zal wel microtransaction overload worden. Echter is er bij de Sims al heel lang veel te veel DLC en extra betaalde content dus ik denk niet dat mensen iets te vrezen hebben haha. Ik moet zeggen, het ziet er wel dusdanig matig uit dat ik niet zou snappen waarom je zou switchen

[Reactie gewijzigd door alex201 op 13 september 2023 - 07:08]

0
test

wat een creepy mens zeg :S

0

Aanbevolen voor jou