Bethesda reageert via Steam op negatieve gebruikersreviews van Starfield

Bethesda reageert via Steam op negatieve gebruikersreviews van Starfield

'Je kunt vliegen, je kunt schieten, je kunt mijnen, je kunt looten!'

Werknemers van Starfield reageren op Steam op diverse negatieve gebruikersreviews van Starfield.

De game, die op dit moment met twintig procent korting gekocht kan worden via Steam, heeft op dat platform de term 'verdeeld' als beoordelingsgemiddelde. 69 procent van de meer dan 80.000 recensies is positief, en de rest dus niet.

Bethesda Customer Service heeft daarop besloten in de pen te kruipen en op sommige recensies te reageren. Zo claimt een speler dat de game een "generiek" verhaal heeft en dat de gameplay "saai" is. Bethesda reageert daar als volgt op: "Je kunt vliegen, je kunt schieten, je kunt mijnen, je kunt looten! Starfield is een rpg met honderden uren aan missies om te klaren en personages om te ontmoeten. Veel missies hangen ook af van de skills en beslissingen van je personage, en veranderen de uitkomst van je speelsessie enorm." Men wordt dan ook aangeraden de game nog eens te spelen, maar met een ander personage. "Het zal voelen alsof je een compleet ander spel speelt."

Een andere speler noemt de planeten van Starfield leeg. Bethesda's antwoord: "De intentie van het verkennen in Starfield is het gevoel van minuscuul zijn overbrengen naar spelers om ze te overweldigen. Je kunt blijven verkennen en planeten vinden met de materialen die je nodig hebt of verborgen basissen om te onderzoeken." In een andere reactie verdedigt het bedrijf de laadschermen in de game.

Hoewel het niet ongekend is, komt het niet vaak voor dat een studio daadwerkelijk op negatieve recensies op Steam reageert. Bethesda Customer Support heeft echter al eerder opmerkelijke interacties met spelers gehad - zo werden verbannen Fallout 76-spelers voorheen opgedragen een opstel te schrijven om weer toegelaten te worden tot de game.

Starfield is nu verkrijgbaar via pc, Xbox Series X en S en Game Pass. Lars Cornelis gaf een 9 aan het spel: "'Skyrim in space' doet Starfield tekort, maar is tegelijkertijd de perfecte omschrijving van dit totaalpakket. Starfield is zo groot, divers en gedetailleerd dat het moeilijk is jezelf niet in deze wereld te verliezen. Niet alles is perfect, maar de minpunten worden volledig overvleugeld door de pluspunten. Kortom, een typische Bethesda-game. Maar dan in de ruimte."

View post on Twitter
Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou