Bekijk hier vanaf 17:00 uur Nvidia's onthulling van RTX 40-gpu's

Bekijk hier vanaf 17:00 uur Nvidia's onthulling van RTX 40-gpu's

Deze namiddag doet Nvidia de Ada Lovelace-generatie (RTX 40) uit de doeken. Vanaf 17:00 trapt de presentatie af; de livestream is hieronder te bekijken.

De zogenaamde 'GeForce Beyond'-presentatie vindt plaats gedurende de Graphics Technology Conference (GTC), die deze week geheel digitaal georganiseerd wordt. Vanuit Nvidia's hoofdkantoor wordt een keynote gegeven, waarin uitgewijd wordt over Nvidia's toekomstige producten voor gaming, ai en meer. 

Eerdere teasers begonnen mysterieus over de inhoud van destijds nog 'Project Beyond', maar inmiddels ligt het onderwerp voor de hand. Verborgen in Nvidia's aftelling zijn veel "40"-verwijzingen te zien, alsmede de wiskundige Ada Lovelace als profielafbeelding.

Nvidia's onthulling wordt traditiegetrouw gepresenteerd door voorzitter Jensen Huang. Over de invulling van de livestream is weinig zeker, maar aannemelijk zijn onthullingen voor vooral het hogere segment van Ada Lovelace-kaarten. Een voortdurende stroom lekken en geruchten voorspelt een aftrap met de RTX 4090 en RTX 4080 — een RTX 4070 en RTX 4060 zijn minder zeker. 

De livestream is vanaf 17:00 uur (Nederlandse tijd) te volgen via onder meer

Watch on YouTube

en Twitch.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zullen ze ook de fusie reactor aankondigen die je er voor nodig hebt?

0
test

Weinig informatie. We zullen het pas weten wanneer de reviews binnen komen. Ben benieuwd naar 4k performance met alles ultra en eventueel dlss 3 en of dlss3 nu echt zo goed is. Ik wil al een tijdje naar 4k want op mijn ps5 ziet alles er 100x mooier uit dan op mijn pc met 2080ti 1440p. Ben ook benieuwd naar de beschikbaarheid want de 3080 is pas sinds een maand normaal verkrijgbaar. Wat echt totaal onacceptabel is. En hoeveel fps krijgen we met de nieuwste unreal engine 5 games. Waarschijnlijk gaan we weer terug naar 40 fps lol

0
test

@GoofyZ3 Vond het inderdaad ook een beetje karig wat betreft details over de daadwerkelijke gpu's. Het ging vooral over de potentie van Ada Lovelace als architectuur en eigenlijk te weinig over hoe de daadwerkelijke gpu's presteren. Ook wrang dat Huang echt niets te zeggen had over de individuele TGP's; dat lijkt me toch best een belangrijk punt nu. Natuurlijk is je architectuur heel rendementsrijk in hevig geoptimaliseerde ai-vraagstukken, maar wat trekt dit ding tijdens zo'n rondje Flight Simulator dan? Wat je zegt over Unreal Engine 5 is begrijpelijk, maar lijkt me wel een vertekend beeld. Dat de engine ontiegelijk veel moois kan, wil nog niet zeggen dat elke ontwikkelaar die potentie tot het uiterste benut - en dan is er nog de kwestie van optimalisatie. Uiteindelijk ligt een belabberde framerate toch meer bij de ontwikkelaar dan bij (puur) de engine. Op Unreal Engine 4 kun je ook iets bouwen wat voor geen moer draait op een RTX 3090 Ti.

0

Aanbevolen voor jou