Bedenker van Monkey Island was niet ingelicht over Sea of Thieves-crossover

Bedenker van Monkey Island was niet ingelicht over Sea of Thieves-crossover

Houd de thief!

Ron Gilbert, de bedenker van de Monkey Island-franchise, was niet op de hoogte van de crossover met Sea of Thieves. Gisteravond werd deze nieuwe crossover-dlc voor Sea of Thieves aangekondigd.

Op een vraag of hij betrokken was bij het totstandkomen van de crossover met Sea of Thieves, zegt Ron Gilbert dat hij er zelfs niet van op de hoogte was. "Het gebeurde zonder mijn medeweten", zegt hij stellig op zijn Mastodon-pagina. Toen hem nogmaals werd gevraagd of hij samenwerkte met het team van Sea of Thieves om Monkey Island naar de game te brengen, gaf hij aan dat de ontwikkelaars dit deden zonder zijn kennis of bijdrage.

Ron Gilbert is de originele bedenker van Monkey Island. Hij regisseerde en werkte mee aan de eerste twee games van de franchise. Vorig jaar keerde hij terug voor een nieuwe game, Return to Monkey Island, die een drastische verandering in grafische stijl met zich meebracht. Sommige fans waren hier niet tevreden over en vielen Gilbert op sociale media aan.

Ontwikkelaar Rare kondigde de crossover, genaamd Sea of Thieves: The Legend of Monkey Island, gisteren aan tijdens de Xbox Games Showcase. Met de dlc kunnen spelers naar zowel Mêlée Island als Monkey Island reizen, waar ze verschillende puzzels in een point-and-click-stijl kunnen oplossen. De uitbreiding kan zowel alleen als in co-op worden gespeeld. Sea of Thieves: The Legend of Monkey Island wordt vanaf 20 juli in drie maandelijkse hoofdstukken uitgebracht en is volledig gratis.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oef, dat is wel een beetje zuur! Ben groot fan van Monkey Island en was ook wel enthousiast over deze DLC maar nu lijkt het meer alsof ze de naam hebben gebruikt om spelers aan te trekken

-1
test

Tja, Hij is niet de rechtenhouder van de game. Hij werkt niet voor LucasFilms of voor Rare. Dus waarom zouden ze hem moeten inlichten?

0
test

precies dit... hoe zuur ook voor de man zelf, hij heeft helemaal nergens recht op

0
test

Ze zijn het niet verplicht maar het had op z'n minst nog wel netjes geweest! In een recent interview geven ze zelfs aan dat veel aspecten van Sea Of Thieves geïnspireerd zijn door Monkey Island en dat ze zelf ook groot fan zijn. Ik zou het zelf dan ook wel mooi vinden om een kans te hebben om met de originele bedenker te mogen spreken Bron: news.xbox.com/en-us/2023/06/11/monkey-island-comes-to-the-sea-of-thieves-the-exclusive-interview/

-1
test

Het zou misschien leuk zijn voor ze.Het heeft 0.0 met netheid te maken. Ron werkt voor een totaal ander bedrijf en heeft niets geen betrokkenheid meer. Dan hadden ze net zo goed Tim Schafer kunnen bellen aangezien dat hun collega is.

-4
test

Monkey Island was het idee van Ron Gilbert en hij heeft Tim Schafer en Dave Grossman later erbij betrokken om het spel uiteindelijk te kunnen ontwikkelen omdat hij er snel achter kwam dat hij het niet in zijn eentje kon maken. Zonder Ron Gilbert was er nooit een Monkey Island geweest! Bron: en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_of_Monkey_Island

-1
test

Again. Hij werkt er niet. hij heeft niets te doen met de IP. Netjes heeft hier niets mee te maken. Als ik een verbouwing ga maken op een gebouw dan spoor ik ook niet de orginele projectleiders op als die niet meer bij het bedrijf werken.

-1
test

Het heeft met fatsoen te maken. Iets waar jij overduidelijk niet over beschikt.

1
test

Hahah Ok popje.

-1

Aanbevolen voor jou