AYN Loki-handhelds verkrijgbaar vanaf 249 tot 775 dollar

AYN Loki-handhelds verkrijgbaar vanaf 249 tot 775 dollar

Hardwarefabrikant AYN heeft de nieuwe Loki-handhelds onthuld, met vraagprijzen van 249 tot 775 dollar.

De Loki's komen in meerdere uiteenlopende configuraties, komend kwartaal te beginnen met de AYN Loki Zero à 249 dollar. De Zero-uitvoering draait dan ook op een relatief achterhaalde AMD Athlon Silver 3050e-processor, waar andere uitvoeringen meer rekenkracht onder de kap bieden. 

Zo integreert de Loki Mini (260 dollar) een nieuwe Mendocino-apu van AMD, het 7220U-model. De Loki Mini Pro schaalt op naar de 7320U-apu (voor 299 dollar), maar biedt ook een optie aan met een Alder Lake-U-processor van Intel (279 dollar). 

De AYN Loki zónder bijnaam moet dit kwartaal nog aftrappen als het standaardmodel, met een adviesprijs van 649 dollar. Vanaf deze prijsklasse maken de efficiënte minichips plaats voor apu's die ook in moderne gaminglaptops aangetroffen worden, te beginnen met de Ryzen 6600U. Inbegrepen bij de prijs zit ook een M.2-ssd van minstens 128 GB, waar lager geplaatste Loki's daar enkel de M.2-2230-poort voor aanbieden, maar het schijfje zelf niet meeleveren.

Volgend kwartaal moet daarnaast ook de AYN Loki Max nog verschijnen, met een adviesprijs van minstens 775 dollar. Daartegenover staat AMD's Ryzen 6800U als centrale chipset, met 8 GB of 16 GB aan LPDDR5-geheugen op 6.400 MHz. De adviesprijs betreft wederom de lichtste afstelling van de Loki Max; versies met meer geheugen en opslag kosten mogelijk een flinke tik meer dan 775 dollar.

Elk van de Loki-modellen komt met een ips-beeldscherm op full hd-resolutie (1920 bij 1080 pixels), met voor het chassis vaak de keuze uit matzwarte of witte uitvoeringen. De handhelds komen steevast met Bluetooth, usb-doorvoer en wifi-functionaliteit, al hangt de generatie van de interfaces af van de interne hardware. Zo komt het zwaarste model met een usb 4.0-poort, waarover ook DisplayPort-uitvoer te halen is; lichtere Loki-modellen bieden dergelijke functies dan weer niet.

Vanuit AYN worden de Loki's compatibel gemaakt met zowel Ubuntu als Windows 10. Enkele modellen zijn nu al (voor) te bestellen, voor Loki-handhelds die later staan te verschijnen, zijn optioneel ook aankopen te reserveren. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou