Atari is nu eigenaar van Rollercoaster Tycoon 3

Atari is nu eigenaar van Rollercoaster Tycoon 3

Ontwikkelaar Frontier had al die tijd de rechten nog in handen

Atari heeft voor 7 miljoen dollar de rechten op Rollercoaster Tycoon 3 gekocht van ontwikkelaar Frontier Developments.

Dat meldt Eurogamer. Frontier - tegenwoordig vooral bekend van Planet Coaster en Planet Zoo - ontwikkelde de pretparksimulator, en Atari gaf de game uit. Frontier heeft echter altijd de rechten op het spel behouden, maar die heeft Atari nu dus opgekocht.

Atari was al wel de eigenaar van de andere Rollercoaster Tycoon-games. De gehele franchise is nu dus in handen van het bedrijf. "Terwijl we de het vijfentwintigste jubileumjaar van Rollercoaster Tycoon vieren met Chris Sawyer (de bedenker van de reeks), zijn we blij dat we deze game met de rest van de franchise kunnen verenigen", aldus Atari-baas Wade Rosen.

Wat Atari precies gaat doen met de game is op dit moment onbekend. De Complete Edition van de game - inclusief de twee uitbreidingen - kan voor 5,99 euro op Steam gekocht worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heerlijk... ik vermaak me nu prima met Park Beyond maar heb weer zin om Roller Coaster Tycoon op te starten & Theme Park Inc.

0
test

Atari heeft deze franchise wel naar de verdoemenis gebracht. Benieuwd of ze ooit nog het niveau van deel 1,2 en 3 halen. World was verschrikkelijk.

0

Aanbevolen voor jou