Asus' X670-moederborden al te bestellen bij Duitse webwinkel

Asus' X670-moederborden al te bestellen bij Duitse webwinkel

Bij de Duitse webwinkel IPC-Computer blijken de eerste X670-moederborden al voor te bestellen; negen nieuwe Asus-modellen, tussen de 483 en 1.475 euro.

De nieuwe generatie X670-moederborden is door AMD nog altijd niet officieel uit de doeken gedaan, wat doet vermoeden dat het om een foutje gaat. Desalniettemin staan de negen moederborden al minstens een dag lang online; op moment van schrijven duiken de X670 en X670 Extreme-moederborden volop op in IPC-Computer's zoekresultaten.

De webwinkel verstrekt daarbij nauwelijks nieuwe informatie, hoogstens een globale prijsindicatie van Asus' luxere X670-aanbod. Stuk voor stuk ontbreken de X670-moederborden aan verder beeld, laat staan technische details. Qua levertijd wordt simpelweg "3 tot 8 weken" genoemd. 

Over grofweg acht weken zijn de moederborden mogelijk al langer verkrijgbaar. AMD doet de Ryzen 7000-generatie van cpu's en moederbordchipsets op 29 augustus (30 augustus om 02:00 uur, voor ons) officieel uit de doeken. Inmiddels verwachten ingewijden dat de eerste Ryzen 7000-producten op 27 september verkocht zullen worden. 

Van de nieuwe generatie AMD-moederborden is wel het een en ander bekend. Naast de overstap op een nieuwe AM5-socket en (optionele) ondersteuning voor DDR5-geheugen en PCIe 5.0-interfaces, zouden selecte X670-moederborden op meerdere chipsets draaien. Zo bleek een eerder gelekte blauwdruk van de Asus X670 Prime aangedreven te zijn door twee afzonderlijke B650-moederbordchips.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Pffff wat een prijzen man. Ik ga kijken wat deze nieuwe dingen met de prijzen van de huidige onderdelen doet, als het beetje goedkoop kan mag ik na 7 jaar weer eens mijn pc updaten van mezelf. :)

0

Zit hier goud in ofzo? Nog nooit meer dan 200 voor een moederbord betaald.

0
test

@eldeegee Er zit inderdaad goud in moederborden, alsook in veel van je andere elektronica.

0

Aanbevolen voor jou