Asus geeft probleem met MicroSD-kaartlezer van ROG Ally toe

Asus geeft probleem met MicroSD-kaartlezer van ROG Ally toe

Bedrijf werkt aan update die de ventilatoren aan moet passen

Fabrikant Asus heeft toegegeven dat de MicroSD-kaartlezer in de ROG Ally oververhit kan raken.

De afgelopen weken zijn er diverse berichten naar buiten gekomen van ROG Ally-gebruikers waarbij de MicroSD-kaartlezer niet meer werkt nadat deze oververhit is geraakt. Inmiddels heeft het bedrijf via Discord gecommuniceerd dat dit inderdaad een voorkomend probleem is. Het bedrijf heeft het intern getest en heeft dat kunnen bevestigen.

Asus werkt aan een oplossing via een update. Met die update, waarvan nog niet bekend is wanneer deze verschijnt, moet de snelheid waarmee de ventilatoren draaien gefinetuned worden, waardoor de kaartlezer niet meer oververhit zou kunnen raken. Wel benadrukt Asus dat dit geen opzienbarende invloed moet hebben op het geluid dat de ventilatoren maken.

De ROG Ally is afgelopen juni uitgekomen en kost 799 euro. De draagbare game-pc is qua concept vergelijkbaar met de Steam Deck, alleen is het apparaat theoretisch krachtiger. Toch is dat ook niet zaligmakend, zo liet Tom Kauwenberg in zijn recensie weten: "De ROG Ally overtroeft de Steam Deck weliswaar met krachtigere hardware en een mooier scherm, maar mist daadkracht op andere fronten. Zowel het geklungel met Windows-interfaces als de minder verfijnde besturing doen afbreuk aan de algehele ervaring, die maar zelden consolewaardig aanvoelt. De accuduur blijkt de achilleshiel: op vol vermogen kan de ROG Ally krap twee uur de ‘betere Steam Deck’ uithangen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer voor de steamdeck gaat GTA VI niet zo soepel lopen.

0
test

Wat heeft dat met dit artikel te maken?

0
test

Benieuwd hoeveel luider die ventilatoren straks moeten draaien voor de SD-kaart. Zou toch schraal zijn als ze nu ronduit zo luid worden als die van de Deck, gezien dat hele stillere/betere koeling juist een mooi pluspuntje voor de Ally was.

0

Aanbevolen voor jou