Arc A380 van MSI duikt op in workstations en benchmarks

Arc A380 van MSI duikt op in workstations en benchmarks

De eerste Intel Arc A380 van partnerfabrikant MSI doet de ronde in China; de kaart werd uitgebreid getest als onderdeel van een nieuw pre-built systeem.

Het systeem in kwestie betreft het Z3-A380-workstation van merk DAIV. Dezelfde fabrikant bouwt al langer eenzelfde soort pre-built systemen — meestal met Nvidia-gpu's uit het middensegment — maar opent nu ook de deuren voor Intels instapkaarten. Te beginnen met MSI's eerste, compacte Arc A380.

Op het Chinese ITmedia werd het nieuwe workstation alvast uitgebreid getest, inclusief benchmarks voor de Intel-kaart. In zowel de Fire Strike- als Time Spy-benchmarks van 3DMark blijkt de Arc A380 beter te presteren dan Nvidia's GeForce GTX 1650 — de alternatieve gpu voor hetzelfde workstation. Intel scoort hier respectievelijk 10 en 39 procent hoger dan Nvidia's vorige instapmodel.

Foto van de Intel Arc A380-videokaart van MSI.

Opvallend is wel dat de Intel-gpu niet verder vergeleken wordt op het front van videocodering; de benchmarks richten zich hoofdzakelijk op game-gerichte prestaties. Dat terwijl bijvoorbeeld AV1-encodering en acceleratie voor creatieve doeleindes wel degelijk een speerpunt voor Intel vormen, alsmede de primaire toepassing voor DAIV-workstations. 

Met de uitrol van MSI's eerste Intel-kaart is het Arc-vaandel wel weer een stapje dichterbij de volwaardige uitrol van de eerste Alchemist-generatie. Officieel gezien is de Arc A380 al maanden verkrijgbaar, zij het enkel vanuit een handvol partnerfabrikanten en nagenoeg geheel exclusief voor de Aziatische markt. 

De zwaardere desktop- en laptop-gpu's moeten nog altijd verschijnen, al liet Intel wel vaker doorschemeren dat de zwaarste kaarten "zeer spoedig" de markt betreden — waarschijnlijk ook in de VS en Europa.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

A380? hmm wat zou Airbus hiervan vinden?

0
test

@gamerlezer In respons onthult Airbus volgend jaar het Intel Arc-vliegtuig, met 6 GB aan GDDR6.

0

Aanbevolen voor jou