Aokzoe A1-handheld vernieuwd met AMD Ryzen 7 7735U

Aokzoe A1-handheld vernieuwd met AMD Ryzen 7 7735U

De Aokzoe A1-handheld wordt zeer waarschijnlijk vernieuwd met AMD's Ryzen 7 7735U-chipset, zo blijkt uit nieuwe benchmarks.

De nieuwe variant van de Aokzoe A1 werd aangetroffen in de Geekbench 5-database. Deze alternatieve uitvoering van de handheld draait op AMD's nieuwe Ryzen 7 7735-apu. De originele Aokzoe A1 werd standaard geleverd met de Ryzen 7 6800U, ook bekend van concurrerende pc-handhelds als de Ayaneo 2.

Hoewel de noemer anders doet vermoeden, is de Ryzen 7 7735 gebouwd op acht kernen aan Zen 3+- en twaalf werkgroepen aan RDNA 2, samen omgedoopt tot de Rembrandt-R-architectuur (6 nm). De apu is daardoor eerder te zien als een geüpdatete kopie van de eerdergenoemde 6800U-chip, dan een volledige nieuwe Zen 4-laptopchip. Wel komt de Ryzen 7 7735U met 50 MHz snellere processorkernen, op maximaal 4.750 MHz.

Screenshot van de systeeminformatie van een nieuwe Aokzoe A1-handheld, ditmaal met de Ryzen 7 7735U-chipset.

Volgens Geekbench presteert de Ryzen 7 7735 in de nieuwe Aokzoe A1 nog iets beter dan verwacht, met kloksnelheden tot 4.790 MHz. Vooralsnog is het in de eerste benchmark met AMD's nieuwe laptopchip; onduidelijk is dus nog hoe de A1 zich verhoudt tegenover laptops en ultrabooks. 

De benchmark geeft verder ook weinig nieuwe details vrij over de geüpdatete A1-handheld, hoogstens dat dit testmodel over 12 GB aan werkgeheugen beschikt. Vermoedelijk blijven veel van de voorgaande specificaties onaangepast, gezien er geen sprake blijkt van een compleet nieuwe naam of versienummer. Aokzoe heeft zelf nog geen woord gerept over de komst van een alternatieve A1.

De anno 2022 verschenen Aokzoe A1 komt standaard met een 8 inch groot ips-beeldscherm van 1920 bij 1200 pixels, hall-effect joysticks en onder meer usb 4.0-connectiviteit. Het instapmodel met 16 GB aan LPDDR5-6400-geheugen en 512 GB aan opslag kost 999 dollar. Beide zijn stapsgewijs uit te breiden, waarbij het topmodel (32 GB en 2 TB) een adviesprijs van 1.299 dollar hanteert.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Pfoe die prijs is toch wel aan de stevige kant voor een handheld vind ik..

0
test

@Riyakuya Hij's flink aan de prijs, inderdaad. Tegelijkertijd krijg je wel een handheld met direct tweemaal de cpu-kernen en een krachtiger gpu-component t.o.v. de Steam Deck. Instappen rond de duizend dollar is dan stiekem nog vrij schappelijk. Nog steeds voelt het te duur voor een brede doelgroep, maar dit is al stukken goedkoper dan dit soort handhelds voorheen waren.

0
test

@TomKauw welk OS draait er eigenlijk op? Gewoon Windows of?

0
test

@Riyakuya Voor zover ik heb begrepen wordt er inderdaad standaard Windows 11 opgezet. Een vorm van Windows (11) is over het algemeen ook wel de standaard voor dit soort machines. Al meent Ayaneo zelf ook een eigen OS te bouwen en zou Valve overwegen SteamOS compatibel te maken met 'concurrenten'.

0

Aanbevolen voor jou