AMD verkoopt 'kapotte' PlayStation 5-chips voor cryptomining

AMD verkoopt 'kapotte' PlayStation 5-chips voor cryptomining

AMD's nieuwe BC-250-miningkaarten draaien volgens ingewijden op afgedankte versies van de PlayStation 5-apu.

Dat wordt geclaimd door de vaak betrouwbaar gebleken @Komachi_Ensaka op Twitter. In een reeds afgeschermde tweet vertelt de ingewijde dat AMD's nieuwe miningkaart op de Ariel/Oberon-chipset draait, die exclusief voor de PlayStation 5 ontwikkeld is.

De chips zouden echter niet geheel functioneel zijn. Zo kan het voorkomen dat de centrale rekenkernen niet werken, maar de kaart alsnog gpu-intensieve taken (zoals cryptomining) af kan handelen. In plaats van minder functionele chips weg te gooien, lijkt AMD ze op andere manier alsnog inzetbaar te maken.

Zijaanzicht van het ASRock BC250-systeem, met twaalf AMD BC-250-miningkaarten.

Het BC250-miningsysteem van ASRock is een eerste product dat AMD's BC-250 inzet. Maar liefst twaalf van de crypto-kaarten worden ondergebracht in één 1200 watt-computertoren, goed voor hashrates van 610 MH/s op ETHash. Via een Sloveense retailer is de ASRock BC250 al te bestellen voor 13.499 euro.

De mining-oplossing vormt nu al een tweede oplossing voor afgedankte PlayStation 5-chips. AMD zette de apu eerder al om tot het Ryzen 4700S-moederbordje, bedoeld om te gebruiken in compacte computers. In dat geval lijkt het defect van de chips vaker de grafische kernen te betreffen. 

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goeie oplossing, miners uit de poel van de gamers houden en tegelijk iets functioneels doen met iets wat je anders zou weggooien.

0
test

Die hashrate is niet bepaald hoog voor een prijs van 14k

0

Aanbevolen voor jou