AMD Ryzen 7000-cpu gespot met DDR5-6400-geheugen

AMD Ryzen 7000-cpu gespot met DDR5-6400-geheugen

Op Chinese sociale media is een screenshot geplaatst van een AMD Ryzen 7000-processor in combinatie met DDR5-geheugen op 6400 MT/s.

Het beeldmateriaal is afkomstig van Toppc op Bilibili. Toppc staat vooral bekend als een fervente overklokker uit Taiwan. Op de foto is een segment van de BIOS te zien, met 64 GB aan DDR5-modules op een bandbreedte van 64 GB/s. De ietwat wazige foto bewijst geenszins dat het systeem op een Zen 4-processor draait, maar in reacties zou Toppc daar wel naar verwezen hebben. Welke precieze chip het zou betreffen, werd niet verklapt. 

De DRAM-module lijkt daarnaast relatief goed getimed te zijn. De meeste DDR5-schijven met een 6400 MT/s bandbreedte zouden niet snel timings van CL-32-38-38-96-134 behalen; het snelste werkgeheugen draait ofwel op lagere bandbreedtes, dan wel op hogere timings. Mogelijk draait het Ryzen 7000-systeem op nog te verschijnen DDR5-modules.

De gelekte BIOS voorspelt veel goeds voor AMD's overstap op DDR5-geheugen. Met de komst van de Zen 4-cpu's en de bijbehorende AM5-socket later dit jaar introduceert AMD compatibiliteit voor DDR5 (en eventueel PCIe 5.0). Daarnaast gaven AMD-woordvoerders eerder al aan dat er plannen waren voor "onmogelijk gewaande" geheugensnelheden, met behulp van het Ryzen Accelerated Memory Profile.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou