AMD opent vuur op Intel: 'RX 6500M is sneller dan A370M'

AMD opent vuur op Intel: 'RX 6500M is sneller dan A370M'

Na Intels officiële onthulling van de eerste mobiele Arc-gpu's komt AMD met een vlot weerwoord: de reeds verschenen RX 6500M zou sneller zijn dan Intels nieuwe Arc A370M.

AMD opende het vuur via Twitter (inclusief snerende 'tag' voor Intel) met een rechttoe-rechtaan vergelijking van de Radeon RX 6500M tegenover Intels beloofde framerates voor de Arc A370M. AMD trok vijf van de door Intel aangehaalde spellen uit de kast en beweert dat de budgetoptie van het Radeon-merk tot ruim twee keer zo veel frames kan klokken.

Beide mobiele budget-gpu's draaien op het N6-procedé van TSMC (6 nanometer) en klokken een TGP van maximaal 50 watt. De nieuwe Arc-gpu kent een groter oppervlak met nota bene meer transistoren, maar weet daar klaarblijkelijk minder efficiëntie uit te halen, zo beweren AMD's framerate-vergelijkingen.

In Final Fantasy XIV op 1080p en 'medium'-instellingen beent Intel met 71 frames per seconde de 99 van AMD nog prima bij, maar dat gaat voor lang niet alle games op. De RX 6500M zou in F1 2021 maar liefst 135 frames per seconde behalen, waar de A370M op een krappe 63 blijft steken.

AMD claimt dat de RX 6500M in het gros van de games makkelijk 80 fps als minimum geldt. Intel had diezelfde lat voor de A370M op 60 fps gezet, gedurende het huiseigen Arc-onthullingsevenement. Wel zouden selectieve competitieve titels, zoals Rocket League en Valorant, op de A370M minimaal 100 beeldjes per seconde klokken. Daarvan gaf AMD geen vergelijkingsmateriaal.

De eerste laptops met Intel Arc-gpu's zouden vanaf vandaag officieel gelanceerd zijn. Intels nieuwe videokaartvaandel trapt af met de A370M en iets lichtere A350M; tussen nu en komende zomer dienen meer laptop-gpu's en ook de eerste desktopvideokaarten te lanceren. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar zijn ze ook even duur? En in principe voor een eerste nieuwe incarnatie zijn die nieuwe ARC GPU's nog helemaal niet zo slecht, het heeft ATI/AMD ook jaren gekost om te komen waar ze nu zijn.

0
test

@SuperDre Prijs is natuurlijk lastig te vergelijken voor producten die per definitie niet los aangeboden worden. Al is het wel opvallend hoe AMD prijsindicaties vermijdt; doet misschien toch vermoeden dat de RX 6500M iets duurder uitvalt dan Intels eerste budget-gpu.

0

Aanbevolen voor jou