AMD lijkt ruisonderdrukker voor gpu's voor te bereiden

AMD lijkt ruisonderdrukker voor gpu's voor te bereiden

Een te vroeg gepubliceerde teaservideo voor 'AMD Noise Suppression' verklapt dat AMD een antwoord op Nvidia's RTX Voice voorbereidt.

De korte reclamevideo voor AMD Noise Suppression is reeds alweer verwijderd van AMD's officiële YouTube-kanaal, maar werd snel genoeg doorgeplaatst op onder meer Reddit. Per teaser belooft AMD een ruisonderdrukker voor zowel input als output, die direct in de AMD Adrenalin-software gebakken zal worden.

AMD duidt daarbij wel aan dat het om een ai-gedreven oplossing in de audiopijplijn zou gaan, maar verklapt niet precies hoe die precies werkt. Aannemelijke zou zijn dat het een open-source en toegankelijke oplossing voor allerlei processoren betreft — zoals AMD eerder deed met diens FSR-upscaling — maar vooralsnog lijkt niets in de video daar expliciet naar te verwijzen.

Ter referentie: concurrent Nvidia houdt dit soort ai-oplossing vaak exclusiever. Zowel de ai-upscaling van DLSS als RTX Voice zijn features die enkel beschikbaar zijn op RTX-videokaarten met Tensor-kernen. Zeker gezien RTX Voice bijna twee jaar lang zonder concurrentie van AMD door het leven ging, ligt het voor de hand dat AMD de technologie voor een breder publiek wil introduceren. Wel impliceert de directe integratie in Adrenalin dat de technologie mogelijk exclusief voor Radeon-producten is.

Onduidelijk blijft nog wanneer AMD Noise Suppression precies verschijnt. De korte video claimt dat de technologie "nu verkrijgbaar is", wat doet vermoeden dat de update voor AMD Adrenalin niet ver van ons verwijderd is. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou