AMD doet toch FSR 2.0 uit de doeken rond GDC 2022

AMD doet toch FSR 2.0 uit de doeken rond GDC 2022

Gelekte presentatieslides zouden verklappen dat AMD rond GDC 2022 toch een vervolg op FidelityFX Super Resolution wil onthullen.

De slides werden gepubliceerd op VideoCardz, vermoedelijk afkomstig van een bron binnen AMD. Op de gelekte teksten wordt duidelijk gesproken over FidelityFX Super Resolution 2.0, welke klaarblijkelijk overstapt op temporale upscaling voor betere beeldkwaliteit.

Het originele FidelityFX Super Resolution (FSR) lanceerde een klein jaar terug als open-source upscaling-gereedschap. De huidige versie maakt gebruik van spatial upscaling, terwijl concurrentie als Nvidia's DLSS opschaalt aan de hand van temporale informatie.

Het ai-aangestuurde DLSS werkt daarentegen enkel en alleen op Nvidia's eigen videokaarten met Tensor-kernen. Voor FSR 2.0 lijkt AMD wederom geen beroep te doen op machine learning-hardware; mogelijk betreft het wederom een open-source oplossing die op vrijwel alle soorten gpu's en cpu's benut kan worden. Zo kunnen ontwikkelaars het huidige FSR ook vinden in de Xbox Game Development Kit.

Volgens de bron zou AMD het nieuwe FSR 2.0 op 17 maart willen onthullen, gelijktijdig met de officiële lancering van Radeon Super Resolution voor AMD's eigen gpu's. De FSR 2.0-presentatieslides zouden echter wel bedoeld zijn voor een latere datum. Eerder liet AMD al weten op GDC 2022 aanwezig te zijn, met een keynote over "next-gen upscaling" op 23 maart. Hoogstwaarschijnlijk zien we daar FSR 2.0 voor het eerst in actie. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou