AMD demonstreert Ryzen 7000-cpu op 5,5 GHz

AMD demonstreert Ryzen 7000-cpu op 5,5 GHz

Gedurende een presentatie rondom Computex 2022 heeft AMD een Ryzen 7000-processor gedemonsteerd op 5,5 GHz kloksnelheid.

De cpu werd getoond in een gameplaydemonstratie van Ghostwire: Tokyo, waarbij de kloksnelheid boven de 5.500 MHz aftopte. Onduidelijk is nog of dat om een enkele kern ging of dat de complete cpu op die snelheid geklokt was. Gedurende CES 2022 toonde AMD al iets soortgelijks; dat betrof destijds een klok van minimaal 5,0 GHz op alle kernen. 

Gedurende het

Watch on YouTube

 (ook hieronder te bekijken), vertelde AMD meer over de nieuwe Zen 4-producten. Zo bestaan de Ryzen 7000-cpu's niet alleen uit 5 nm rekenkernen, maar komen de cpu's ook met een afzonderlijke I/O-chip op 6nm. Deze dient DDR5- en PCIe 5.0-componenten efficiënt aan te sturen, maar kan ook een geïntegreerde RDNA 2-gpu bevatten — een integratie die al eerder uitlekte.

Watch on YouTube

Verder belooft AMD met Zen 4 een single-thread prestatiebonus van minimaal 15 procent, ten opzichte van Zen 3. Ook wordt het aantal megabytes in de L2-cache per rekenkern verdubbeld. Over specifieke modellen en bijbehorende specificaties werd nog niet gesproken, maar AMD kan wel al verzekeren dat alle AM5-processoren binnen een rendementsmarge van 65 tot 170 watt blijven.

Daarnaast spreekt AMD niet langer over enkel "2022" wanneer het de lancering van Zen 4 betreft. Inmiddels geeft de fabrikant aan dat de eerste Ryzen 7000-processoren nog "deze herfst" moeten verschijnen. Gelijktijdig dienen uiteraard ook de AMD 600-reeks moederbordchipsets te lanceren, met de nieuwe AM5-socket geïntegreerd. Gedurende Computex 2022 doen veel moederbordfabrikanten hun eerste AMD 600-moederborden alvast uit de doeken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou