AMD breekt harten: toch geen X3D-cpu's op Valentijnsdag

AMD breekt harten: toch geen X3D-cpu's op Valentijnsdag

De 'officiële releasedatum' op AMD's website blijken een foutje te zijn geweest; de Ryzen 7000X3D-processoren verschijnen toch niet op 14 februari.

Tegenover in ieder geval Tom's Hardware gaf AMD een statement af over de vermeende verschijning op Valentijnsdag. Een dag daarvoor werd de datum door veel partijen opgepikt, maar woordvoerders claimen dat de eerste X3D-cpu's van deze generatie voorlopig nog geen officieel lanceringsmoment kennen. 

"Zoals men opgemerkt heeft, heeft AMD.com kortstondig een lanceringsdatum voor de Ryzen 7000X3D-reeks van desktopprocessoren gepubliceerd", zo stelt AMD's rectificatie. "Die datum is echter incorrect; we hebben op dit moment nog geen verschijningsdatum om te bevestigen. In de nabije toekomst zullen we updates leveren over de beschikbaarheid van deze processoren."

Valentijnsdag is dus niet uitgesloten als mogelijke verschijning van de nieuwe X3D-processoren, maar de publicatie van die datum was klaarblijkelijk wel een misverstand. Inmiddels zijn AMD's productpagina's alweer verbeterd; nergens wordt een releasedatum aangestipt. 

Vooralsnog blijft dus (wederom) onduidelijk wanneer de drie aangekondigde Ryzen 7000X3D-processoren staan te verschijnen. Bij de initiële aankondiging werd wel verzekerd dat de eerste Zen 4-cpu's met gestapelde V-cache "in februari" zouden verschijnen. Samen met de precieze datum blijven ook de adviesprijzen van de X3D-processoren nog uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou