Acer breidt videokaartportfolio uit met Intel Arc A380

Acer breidt videokaartportfolio uit met Intel Arc A380

Op Acers officiële Amazon-webwinkel is een Predator Intel Arc A380-videokaart verschenen.

Het nieuwe Arc A380-model volgt kort na Acers toetreding tot de videokaartproductie. Begin oktober onthulde Acer een eerste eigen 'Predator BiFrost'-model van Intels Arc A770-gpu, welke nu blijkbaar opgevolgd wordt door de introductie van een eigen Arc A380. Acer maakte de kaart nog nergens wereldkundig; op Amazon wordt het product ook als "niet beschikbaar" gemarkeerd.

Wel is te zien dat Acer de Arc A380 verpakt wordt in een compact chassis, met het blower-principe als koeloplossing. Het chassis lijkt daarnaast geen ruimte te maken voor eigen stroomconnectoren, wat aangeeft dat de videokaart niet meer dan 75 watt zal verbruiken; efficiënt genoeg om puur over het PCIe-slot op het moederbord gevoed te worden. 

Isometrisch aanzicht van de Acer Predator Intel Arc A380-videokaart, met twee DisplayPort- en een hdmi-connector zichtbaar.

Vanuit Intel wordt de desktopvariant van de Arc A380-gpu gepaard met 6 GB aan GDDR6-geheugen over 96-bits. De daadwerkelijke grafische processor (DG2-128) bestaat uit acht van Intels eigen Xe-clusters, waarin ook acht raytracing-eenheden en 128 Xe Matrix-eenheden verwerkt zitten. Die laatste maken ai-gedreven mediataken en efficiënte videocodering mogelijk, waaronder ook de AV1-codec.

Ondanks de Predator-vormgeving, nota bene het gamingmerk van Acer, lijkt de kaart zich niet op gamers te richten. De Arc A380 wordt op de winkelpagina vooral in de markt gezet als een productiekaart voor zaken als videobewerking, ai-taken en animatiewerk. De door Intel gevestigde kloksnelheid van 2.000 MHz lijkt Acer te dan ook te laten voor wat het is, zonder verdere overklok.

Onduidelijk is nog wanneer Acers eerste A380-videokaart verkocht zal worden, laat staan of deze Arc A380 überhaupt wereldwijd beschikbaar wordt gesteld. Het gros van de A380-desktopkaarten bleef immers lange tijd exclusief voor China. Officieel gezien is de kaart nog niet aangekondigd vanuit Acer, dan wel de kanalen van het Predator-merk.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou