Aantal spelers van Fallout-games meer dan verdubbeld op Steam

Aantal spelers van Fallout-games meer dan verdubbeld op Steam

De Amazon Prime-serie werpt zijn vruchten af

In het weekend na de release van de Fallout-televisieserie zijn het aantal spelers van Fallout-games op Steam meer dan verdubbeld.

Dat meldt SteamDB. Op social media laten zij een grafiek zien waarin duidelijk te zien is dat er een stijging in spelers is voor Fallout 4, Fallout 76 en Fallout: New Vegas. Fallout 4 staat nu zelfs op positie 22 in de lijst met meest gespeelde games op Steam.

De stijging in het aantal spelers is vooral te wijten aan het eerste seizoen van de Fallout-televisieserie, dat sinds afgelopen week via Amazon Prime Video te zien is. Blijkbaar zorgt dat er voor dat mensen hernieuwde motivatie hebben om games uit de reeks te spelen.

Afgelopen week werd aangekondigd dat er op 25 april een current-gen-update voor Fallout 4 uitkomt voor PS5 en Xbox Series. De upgrade zal opties voor een prestatie- en kwaliteitsmodus toevoegen, en biedt daarmee 60 frames per seconde en ondersteuning voor hogere resoluties. Ook moeten diverse bugs weggewerkt worden. Verder is er nieuwe content toegevoegd.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb hier ook aan meegeholpen! Altijd enorme Fallout fan geweest maar nooit echt tijd gestoken in 76, dit weekend maar eens gedaan en vermaak mij prima! Ben blij dat er CPU's rondlopen in de Wasteland zoals Settlers, Raiders enz. Bij launch voelde het spel gewoon niet af en van holotape naar holotape gaan voor missies voelde erg leeg. Ben blij dat je nu weer gesprekken kan aangaan met andere CPU's. Kreeg tijdens het spelen wel meer zin in Fallout 4, 3 en NV... maargoed denk dat het leuker wordt naarmate jouw level hoger wordt.

[Reactie gewijzigd door Lavandou op 15 april 2024 - 06:51]

2

ik ben zelf ook echt een Fallout fan, vind de serie ook echt geweldig gedaan, maar heb nooit Fallout 76 opgestart. Ik ben denk ik te bang om teleurgesteld te worden. Zelf vond ik Fallout de minste dus die zal ik niet nog een keer spelen, al vond ik het verhaal wel erg leuk. Fallout 3 en NV waren cut de beste maar die zijn slecht verouderd. Op dit moment ben ik nog steeds bezig met Starfield, ook een aanrader al waren mijn verwachtingen bij die game wat anders door alle hype die er rond die game was. Maar als je dat even buiten beschouwing laat is het echt een hele leuke game waar je je in kan verliezen. Misschien dan toch maar eens 76 oppakken na Starfield

1
test

Mocht je Amazon Prime hebben, dan is Fallout 76 momenteel gratis op te halen bij Amazon Prime Gaming voor Xbox en PC!

1

ik heb inderdaad Prime, maar ook game pass. Ik hebt het nog niet gespeeld vanwege de slechte verhalen in het begin en was niet echt op de hoogte of de game nu leuk is om op te pakken.

0
test

Ik speel zelf Fallout 76 al vanaf de beta en altijd mee kunnen vermaken en er komen dit jaar nog meer grote updates aan. Onder andere wordt de map in het zuiden uitgebreid met nieuwe locaties en facties Zou alleen graag willen zien dat er cross-saves zouden komen of een manier om je chars te importeren op andere platformen. En anders zou crossplay tussen PlayStation en Xbox ook een leuke toevoeging zijn

1
test

Ik zou er in het bericht wel bij vermelden dat ze ook zwaar in de aanbieding waren voor een paar euro per stuk, dat helpt ook wel mee. :)

0
test

De spellen zijn al sinds 11 april afgeprijsd en dat is ook al vaker gebeurt in het verleden. Fallout 76 is zelfs de hele week al gratis te spelen en dat is ook al vaker voorgekomen. Dus dat er zo'n enorme piek is komt grotendeels door de TV-serie want eerder is dat niet gebeurt bij prijsverlagingen

0

Aanbevolen voor jou